Αγορανομική διάταξη για μείωση έως και 30% των τιμών στα κυλικεία
Μειωμένες κατά, τουλάχιστον 20% σε σχέση με τις προηγούμενες, είναι οι νέες ανώτατες τιμές ορισμένων ειδών, όταν αυτά προσφέρονται ή παρέχονται από επιχειρήσεις (κυλικεία, αναψυκτήρια, μπαρ, εστιατόρια και άλλα καταστήματα) και πωλητές, που δραστηριοποιούνται σε χώρους που δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός.
Μειωμένες κατά, τουλάχιστον 20% σε σχέση με τις προηγούμενες, είναι οι νέες ανώτατες τιμές ορισμένων ειδών, όταν αυτά προσφέρονται ή παρέχονται από επιχειρήσεις (κυλικεία, αναψυκτήρια, μπαρ, εστιατόρια και άλλα καταστήματα) και πωλητές, που δραστηριοποιούνται σε χώρους που δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός.
Αυτό προκύπτει από την απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Αθ.Σκορδά, με την οποία τροποποιούνται η σχετική αγορανομικής διάταξης.
Νέες τιμές στα κυλικεία των σχολείων
Σε ό,τι αφορά στις τιμές των κυλικείων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων ισχύουν τα ακόλουθα:
- το σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό, με τυρί (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, μαργαρίνης και άλλων) θα πωλείται φθηνότερα κατά 23% (1 ευρώ από 1,30)
- το σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό με τυρί και γαλοπούλα (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, μαργαρίνης και άλλων) θα είναι φθηνότερο 26% (1,25 από 1,7 ευρώ)
- το απλό αρτοσκεύασμα (σουσαμένιο κουλούρι) σε ατομική συσκευασία 50 γραμμαρίων τουλάχιστον θα είναι φθηνότερο 20% (0,40 από 0,50 ευρώ)
- η τυρόπιτα-σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι βάρους 180 γραμμαρίων τουλάχιστον, ανά τεμάχιο θα πωλείται φθηνότερα 23% (1 από 1,30 ευρώ)
- το εμφιαλωμένο νερό 500 ML θα πωλείται 0,35 από 0,50 ευρώ (- 30%)
- οι φυσικοί χυμοί φρούτων με 100% χυμό (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) σε ατομική συσκευασία, 330 ML τουλάχιστον θα πωλούνται 0,90 από 1 ευρώ (-10%)
Νέες τιμές σε πλοία, τρένα κ.λπ.
Σε ό,τι αφορά στις τιμές των κυλικείων που δραστηριοποιούνται εκεί που δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός (πλοία, τρένα κ.λπ.):
- το εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία των 500 ML, εγχώριο ή μη θα πωλείται προς 0,35 από 0,50 ευρώ (- 30%)
- το εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία των 750 ML εγχώριο ή μη θα πωλείται 0,50 από 0,70 ευρώ (- 28,5%)
- το τοστ με ζαμπόν και τυρί ή σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί, ψημένο ή άψητο θα πωλείται 1,35 από 1,80 ευρώ (- 25%)
- το τοστ με τυρί ή σάντουιτς με τυρί, ψημένο ή άψητο θα πωλείται προς 1,15 από 1,60 ευρώ (- 28%)
- ο ελληνικός καφές ο μονός θα πωλείται 1,20 από 1,60 ευρώ (- 25%)
- ο γαλλικός καφές φίλτρου μονός θα πωλείται 1,20 ευρώ από 1,60 ευρώ (-25%)
- ο εσπρέσο μονός (ζεστός ή κρύος) θα πωλείται προς 1,35 από 1,70 ευρώ (- 20,5%)
- ο στιγμιαίος (νεσκαφέ φραπέ κ.λπ.) μονός θα πωλείται προς 1,20 από 1,60 ευρώ (- 25%)
- το τσάι (ζεστό ή κρύο) προς 1,20 από 1,60 ευρώ (- 25%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συμβούλιο Ασφαλείας: Έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα για την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ
- Γουινέα: Ομάδα ενόπλων «εξουδετερώθηκε» στην πρωτεύουσα Κονακρί, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες
- Χιόνι και πάγος δημιουργούν προβλήματα στις συγκοινωνίες των ΗΠΑ – Στα λευκά η Νέα Υόρκη
- Μιανμάρ: Οι εκλογές διεξάγονται σε ένα κλίμα βίας και καταστολής λέει ο ΟΗΕ
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή