Αμφίρροπη η αναμέτρηση για τον γραμματέα στη ΝΔ μετά την υποψηφιότητα Κεφαλογιάννη
Νέα τροπή με απρόβλεπτες διαστάσεις λαμβάνει η εσωκομματική αναμέτρηση στη Νέα Δημοκρατία για την προγραμματισμένη εκλογή του νέου γραμματέα του κόμματος στις 30 Αυγούστου, μετά την κίνηση του βουλευτή Ηρακλείου Μανώλη Κεφαλογιάννη να δηλώσει «παρών».
Η απόφαση του κ. Κεφαλογιάννη να ανακοινώσει χθες, Δευτέρα, ότι θα διεκδικήσει τη θέση του γραμματέα της ΝΔ αναδιανέμει την εσωκομματική τράπουλα και αναδεικνύει την αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση.
Με βάση τα νέα δεδομένα, προβλέπεται μια ενδιαφέρουσα μάχη, αφού ο κ. Κεφαλογιάννης, που λέγεται ότι έχει και τη στήριξη στελεχών της ηγετικής ομάδας, αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τον βουλευτή Α’ Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη, που επιμένει στην υποψηφιότητά του.
Την είδηση για την υποψηφιότητα του κ. Κεφαλογιάννη την πληροφορήθηκε ο κ. Κακλαμάνης από την Αθήνα, όπου βρίσκεται και αμέσως ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τους στενούς του συνεργάτες για το τοπίο που διαμορφώνεται στο κόμμα.
Η κίνηση του κ. Κεφαλογιάννη ανατρέπει τον αρχικό σχεδιασμό του κ. Κακλαμάνη για μια εύκολη σχετικά εκλογική αναμέτρηση, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο κρητικός πολιτικός έχει τη στήριξη και μεγάλου τμήματος της ηγετικής ομάδας, ενώ θεωρείται πλέον το κατάλληλο πρόσωπο που θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί επί ίσοις όροις με τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων.
Εξάλλου, η υποψηφιότητα του κ. Κακλαμάνη δεν είχε εξ αρχής ενθουσιάσει πολλούς στην ηγετική ομάδα.
Αντίθετα η περίπτωση του κ. Κεφαλογιάννη θεωρείται από κορυφαία κυβερνητικά και κομματικά στελέχη ιδανική, με το επιχείρημα ότι είναι έμπειρος και έχει άποψη, γνωρίζει πολύ καλά την κοινοβουλευτική ομάδα και το κόμμα. Επίσης αναφέρουν το στοιχείο ότι είναι Κρητικός και δεν θεωρείται ακραιφνής «σαμαρικός», ενώ επισημαίνουν πως στο παρελθόν είχε διαφωνήσει και με επιλογές της ηγεσίας.
Η ψηφοφορία για τον νέο γραμματέα που θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο Ανδρέα Λυκουρέντζο (νυν υπουργό Υγείας) κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για τον πρωθυπουργό, επειδή ο νέος γραμματέας θα κληθεί ουσιαστικά να ελέγξει το κόμμα και τους βουλευτές εν όψει και της τρικυμίας που θα φέρουν τα νέα μέτρα και η ηγεσία επιθυμεί τη διατήρηση της συνοχής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυστρία: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πρώην μεγιστάνα Ρενέ Μπένκο για απάτη
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
- Phishing: Πώς εξελίχθηκαν οι επιθέσεις το 2025
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες

