Από 20 έως 27/8 η ελίτ των Τεχνών και των Γραμμάτων στην «Απόστροφο»
Ημερομηνία μετάδοσης : Δευτέρα 20.8.12 στις 10.00
Ο Παύλος Τζερμιάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, κατάγεται από την Κρήτη και τα τελευταία 60 χρόνια ζει μόνιμα στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Πρόσφατα εκδόθηκε το τεσσαρακοστό του βιβλίο Έχουν εκδοθεί έργα του στην ελληνική και τη γερμανική γλώσσα και πρόσφατα εκδόθηκε το τεσσαρακοστό του βιβλίο
«Βασίλης Παπασάικας» (γλύπτης )
Ημερομηνία μετάδοσης : Τρίτη, 21.8.12 στις 10.00
Η Αιτωλία είναι ο τόπος καταγωγής πολλών καλλιτεχνών των εικαστικών και πλαστικών τεχνών. Μεταξύ αυτών διακρίνονται η χαράκτρια Βάσω Κατράκη, ο γλύπτης Χρήστος Καπράλος, ο Σπ. Κατωπόδης, ο Θόδωρος, ο Θ. Πανουργιάς, ο Γ. Σταθόπουλος και πολλοί άλλοι. Η εκπομπή φιλοξενεί τον γλύπτη Βασίλη Παπασάικα, που κατάγεται και ζει στο Καινούργιο της Τριχωνίδας.
«Θωμάς Κοροβίνης»
Ημερομηνία μετάδοσης : Τετάρτη, 22.8.12 στις 10.00
O βραβευμένος φέτος Θ. Κοροβίνης, με το κρατικό βραβείο μυθιστορήματος για το μυθιστόρημα εποχής » Ο γύρος του Θανάτου», το οποίο αναφέρεται στον φερόμενο και εκτελεσθέντα ως δράκο του Σειχ-Σου , Αριστείδη Παγκρατίδη , περιγράφει το παρακμιακό κοινωνικό περιβάλλον της τότε Θεσσαλονίκης.
Ο Θ. Κοροβίνης, σπούδασε φιλολογία, αλλά ασχολήθηκε και με τη λαϊκή μας μουσική. Ο ίδιος είναι εξαίρετος τραγουδοποιός και ερμηνευτής .
«Ντίνος Πετράτος»(σκηνογράφος)
Ημερομηνία μετάδοσης : Πέμπτη, 23.8.12 στις 10.00
Ο Ντίνος Πετράτος, θεωρείται ο σκηνογράφος των μεγάλων τηλεοπτικών σειρών, αφού έχει σκηνογραφήσει περισσότερα από 30 σήριαλ με εξαιρετική επιτυχία. Ο Ντίνος Πετράτος ασχολείται με τη ζωγραφική, τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία και οι επιλογές του καθορίζονται από τον χαρακτήρα τον οποίο, οι εκάστοτε ήρωές του, υποδύονται.
Ορισμένες από τις τηλεοπτικές σειρές που έχει σκηνογραφήσει είναι: » Οι δύο ξένοι», «Ντόλτσε Βίτα», «Εγκλήματα» και πολλά άλλα.
«Νίκος Ζούδιαρης»
Ημερομηνία μετάδοσης : Παρασκευή, 24.8.12 στις 10.00
Ενας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς των τελευταίων είκοσι χρόνων είναι χωρίς αμφιβολία ο τραγουδοποιός Νίκος Ζούδιαρης.. Τα τραγούδια «Ζήνωνος», «Στην αγορά του Αλ Χαλίλι», «Βόσπορος», που μας ταξίδεψε με την υπέροχη φωνή του ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, αλλά και το τραγούδι «Και μετά» με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, το «Μ’αγαπάς» με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και πολλά άλλα, είναι τραγούδια που φέρουν την υπογραφή του και πολλοί αγάπησαν.
«Κων/νος Παλιατσάρας»(τενόρος)
Ημερομηνία μετάδοσης : Δευτέρα, 27.8.12 στις 10.00 Ο Τενόρος Κων/νος Παλιατσάρας ήθελε να ασχοληθεί με το θέατρο, αλλά τον μάγεψε η θεϊκή Μαρία Κάλλας και έγινε τενόρος. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο και συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία. Εχει πρωταγωνιστήσει στις όπερες «Τραβιάτα», «Μάκβεθ», «Ντον Τζιοβάνι», «Νυχτερίδα», «Εύθυμη χήρα», «Λουτσία», «Πασκουάλε», «Κουρέας της Σεβίλλης» και πολλές άλλες.
- Τα ακίνητα αποκτούν μοναδική ταυτότητα
- Βουνό οι υποχρεώσεις για φορολογούμενους και ασφαλισμένους
- Ντιν Μάρτιν: Ο «Βασιλιάς του Κουλ» που έντυσε τον χειμώνα με τη φωνή του
- Γιατί αυξάνονται κατακόρυφα οι ανήλικοι κρατούμενοι
- Μην το κρατάς μέσα σου: Το βρίσιμο μπορεί να σου «φτιάξει» τη συγκέντρωση και τη παραγωγικότητα;
- Γιατί το στυλ δεν είναι πανάκεια – Και η Μπριζίτ Μπαρντό είναι το ιδανικό παράδειγμα

