Ισχυρή ζήτηση και άνοδος επιτοκίων σε δημοπρασία ισπανικών ομολόγων
Ισχυρή ζήτηση εκδηλώθηκε την Πέμπτη σε δημοπρασία ισπανικών ομολόγων, λίγες ώρες πριν την πολυαναμενόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να ανακοινωθεί πακέτο μέτρων για τη στήριξη των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, με έμφαση την Ισπανία αλλά και την Ιταλία. Ωστόσο, τα επιτόκια συνέχισαν την ανοδική πορεία, καταδεικνύοντας ότι χωρίς την παρέμβαση της ευρωτράπεζας το κόστος κρατικού δανεισμού κινδυνεύει να φύγει εκτός ελέγχου.
Ισχυρή ζήτηση εκδηλώθηκε την Πέμπτη σε δημοπρασία ισπανικών ομολόγων, λίγες ώρες πριν την πολυαναμενόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να ανακοινωθεί πακέτο μέτρων για τη στήριξη των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, με έμφαση την Ισπανία αλλά και την Ιταλία.
Η χώρα συγκέντρωσε 3,13 δισ. ευρώ, ενώ αναζητούσε έως 3 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, τα επιτόκια συνέχισαν την ανοδική πορεία, καταδεικνύοντας ότι χωρίς την παρέμβαση της ευρωτράπεζας το κόστος κρατικού δανεισμού κινδυνεύει να φύγει εκτός ελέγχου.
Στα 10ετή ομόλογα, το επιτόκιο αυξήθηκε σε 6,647% έναντι 6,43% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία στις 5 Ιουλίου.
Το 6,647% είναι το δεύτερο υψηλότερο επιτόκιο που πληρώνει η Ισπανία από το 1999 για 10ετή ομόλογα.
Στα ομόλογα λήξεως 2016, το επιτόκιο ανήλθε σε 5,971% από 5,536% τον προηγούμενο μήνα και στους τίτλους λήξεως 2014 διαμορφώθηκε σε 4,774%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λεωνίδας Βασιλικόπουλος: Από τους καλούς καπεταναίους
- Τραγωδία στην Ισπανία – Δίχρονο κοριτσάκι πέθανε από θερμοπληξία στο αυτοκίνητο
- Με το βλέμμα στη Σελήνη, ο Μασκ εκτοξεύει το αναβαθμισμένο Starship V3
- Ο αθλητικός νόμος, οι κανονισμοί που γίνονται «λάστιχο» και ο κοινός παρανομαστής της ΑΕΚ
- Ολοκληρώθηκε έργο οδικής ασφάλειας στην Κομοτηνή
- Το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα απειλεί τις σχέσεις Αθήνας – Κιέβου;


