Ένα κόκκινο πάντα έκανε την εμφάνισή του στο ζωολογικό κήπο της Λιουμπλιάνα
Τα αιλουροειδή στο ζωολογικό κήπο της Λιουμπλιάνας απέκτησαν νέο γείτονα, ένα θηλυκό κόκκινο πάντα ενός έτους. Η νέα κάτοικος μεταφέρθηκε από το ζωολογικό κήπο του Σάλτσμπουργκ και το νέο της σπίτι στη Λιουμπλιάνα είναι τμήμα φυσικού δάσους με γηραιά δένδρα, μία λιμνούλα και τεχνητά κοιλώματα και σχισμές. Το κόκκινο πάντα (Ailurus fulgens) είναι σπάνιο είδος ελαφρώς μεγαλύτερο από τις γάτες και ζει κυρίως στα ανατολικά Ιμαλάια και στη νοτιοδυτική Κίνα.
Τα αιλουροειδή στο ζωολογικό κήπο της Λιουμπλιάνας απέκτησαν νέο γείτονα, ένα θηλυκό κόκκινο πάντα ενός έτους.
Η νέα κάτοικος μεταφέρθηκε από το ζωολογικό κήπο του Σάλτσμπουργκ και θα διαμείνει σε περιφραγμένο χώρο, στον οποίο κατοικούσε πριν από χρόνια ένας ακόμη εκπρόσωπος του είδους.
Το νέο της σπίτι είναι τμήμα φυσικού δάσους με γηραιά δένδρα, μία λιμνούλα και τεχνητά κοιλώματα και σχισμές, όπου το κόκκινο πάντα μπορεί να βρει καταφύγιο.
Το θηλυκό πάντα δεν θα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα μόνο του, καθώς οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου σχεδιάζουν να φέρουν ένα αρσενικό τον επόμενο χρόνο.
Τα συγκεκριμένα είδη θεωρείται ότι είναι ευάλωτα στην άγρια φύση και η αναπαραγωγή τους σε αιχμαλωσία επιτηρείται στενά.
Τα κόκκινα πάντα είναι παμφάγα, αλλά τρέφονται κυρίως με μπαμπού.
Το κόκκινο πάντα στο ζωολογικό κήπο της Λιουμπλιάνας θα λαμβάνει την τροφή του από μία φάρμα μπαμπού στη Νόβα Γκόριτσα.
Το κόκκινο πάντα (Ailurus fulgens) είναι σπάνιο είδος ελαφρώς μεγαλύτερο από τις γάτες και ζει κυρίως στα ανατολικά Ιμαλάια και στη νοτιοδυτική Κίνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μονακό: Επιστρέφει στις προπονήσεις ο Μίροτιτς ενόψει Παναθηναϊκού
- Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του «δράκου» του Πειραιά
- Ντόναλντ Τραμπ στο Graceland: Όσα είπε για τον Έλβις Πρίσλεϊ
- Αλέξης Χαρίτσης: Η επιστολή παραίτησης από πρόεδρος της Νέας Αριστεράς
- Πώς ήταν ο καιρός την 25η Μαρτίου 1821 – Τι έδειξε η έρευνα του Θοδωρή Κολυδά
- «Οι καλύτεροι» του βελγικού πρωταθλήματος Καρέτσας και Τζόλης»

