Εντός Αυγούστου η ανακοίνωση των μέτρων, λέει ο Σίμος Κεδίκογλου
Τον Αύγουστο αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, όπως προανήγγειλε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. «Ακολουθούμε το μόνο δρόμο που μπορεί να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και προσπαθούμε αυτό να γίνει με τις λιγότερες δυνατές θυσίες» είπε o κ. Κεδίκογλου.
Τον Αύγουστο αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, όπως προανήγγειλε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. «Ακολουθούμε το μόνο δρόμο που μπορεί να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και προσπαθούμε αυτό να γίνει με τις λιγότερες δυνατές θυσίες» είπε.
Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε «βαρύ και δύσκολο εισιτήριο τα 11 δισ.», αλλά, όπως υποστήριξε, «είναι ο μόνος δρόμος για να ανακτήσουμε την αξιοπιστίας μας και να μην ξαναγυρίσουμε δεκαετίες πίσω».
«Οι εξελίξεις το φθινόπωρο σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι ραγδαίες και εμείς πρέπει πάση θυσία να είμαστε εντός» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση αναζητά την καλύτερη δυνατή λύση, ώστε να διασφαλιστούν οι ευπαθείς ομάδες και να μην ληφθούν οριζόντια μέτρα.
Όσον αφορά στις αποφάσεις για την Αγροτική Τράπεζα, ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε ότι εάν δεν υπήρχε αυτή η εξέλιξη, η τράπεζα θα έκλεινε. Υποστήριξε ότι δεν υπήρχε καλύτερη πρόταση για τη σωτηρία της, ενώ τόνισε ότι πλέον διασφαλίζονται τα δάνεια, οι καταθέσεις, αλλά και όλες οι θέσεις εργασίας.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, έως τις 8 Αυγούστου θα έχει μπει -εκτός απροόπτου- η «σφραγίδα» στο νέο πακέτο μέτρων, αφενός από τη συμφωνία των τριών αρχηγών και αφετέρου από το κεντρικό κλιμάκιο της τρόικας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Νόμος περί Εξέγερσης» – Το Πεντάγωνο προετοιμάζει 1.500 στρατιώτες για αποστολή στη Μινεσότα
- Ταϋγετος: Γλίστρησαν και έπεσαν σε χαράδρα – Δύσκολη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 8 ορειβατών – 4 τραυματίες
- Ψυχομαγεία, Ταρώ και Θάνατος – Ο Αλεχάντρο Χοντορόφσκι είναι έτοιμος να πεθάνει με έναν «μεγάλο οργασμό»
- Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’ 1-0: Το γκολ του Μπλανκ έκρινε τον αγώνα
- Συρία: Στην κομβική πόλη Ράκα εισέβαλε ο κυβερνητικός στρατός – Μάχες με τους Κούρδους, ποιος ελέγχει τι
- Η ΑΙ μπορεί να προκαλέσει «μαζική ανεργία» στο Λονδίνο
