Εντός Αυγούστου η ανακοίνωση των μέτρων, λέει ο Σίμος Κεδίκογλου
Τον Αύγουστο αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, όπως προανήγγειλε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. «Ακολουθούμε το μόνο δρόμο που μπορεί να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και προσπαθούμε αυτό να γίνει με τις λιγότερες δυνατές θυσίες» είπε o κ. Κεδίκογλου.
Τον Αύγουστο αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, όπως προανήγγειλε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. «Ακολουθούμε το μόνο δρόμο που μπορεί να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και προσπαθούμε αυτό να γίνει με τις λιγότερες δυνατές θυσίες» είπε.
Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε «βαρύ και δύσκολο εισιτήριο τα 11 δισ.», αλλά, όπως υποστήριξε, «είναι ο μόνος δρόμος για να ανακτήσουμε την αξιοπιστίας μας και να μην ξαναγυρίσουμε δεκαετίες πίσω».
«Οι εξελίξεις το φθινόπωρο σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι ραγδαίες και εμείς πρέπει πάση θυσία να είμαστε εντός» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση αναζητά την καλύτερη δυνατή λύση, ώστε να διασφαλιστούν οι ευπαθείς ομάδες και να μην ληφθούν οριζόντια μέτρα.
Όσον αφορά στις αποφάσεις για την Αγροτική Τράπεζα, ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε ότι εάν δεν υπήρχε αυτή η εξέλιξη, η τράπεζα θα έκλεινε. Υποστήριξε ότι δεν υπήρχε καλύτερη πρόταση για τη σωτηρία της, ενώ τόνισε ότι πλέον διασφαλίζονται τα δάνεια, οι καταθέσεις, αλλά και όλες οι θέσεις εργασίας.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, έως τις 8 Αυγούστου θα έχει μπει -εκτός απροόπτου- η «σφραγίδα» στο νέο πακέτο μέτρων, αφενός από τη συμφωνία των τριών αρχηγών και αφετέρου από το κεντρικό κλιμάκιο της τρόικας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου με 7 «ναι» και ένα λευκό
- Φαράγγι της Σαμαριάς: Ολονύχτια επιχείρηση για τη διάσωση Βέλγου τουρίστα
- Ο Τραμπ εκθείασε τη FIFA για το σκάνδαλο Μπαλογκάν: «Ο Τζιάνι πήρε τη σωστή απόφαση»
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 24 Ιουλίου
- Μάριος Φραγκούλης: Τα παιδικά χρόνια χωρίς τους γονείς του και το bullying από τους συμμαθητές του
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε σπίτι στην Άνω Τούμπα – Σώθηκε ένας ηλικιωμένος
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μηχανή με 170χλμ/ώρα
- Κυψέλη: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τις ρωγμές σε σπίτια – «Δεν ξέρουμε αν υπάρχει στατική επάρκεια ή όχι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442