Τζένη Καρέζη: Η μαύρη Χρυσαλλίδα με τα μάτια της θάλασσας
Η σκηνοθεσία είναι του Πολ Σκλάβου, το σενάριο της Ηρούς Μάνεση, η μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου και η παραγωγή της ΠΑΝΤΑΣ TV.
Παίζουν οι Κώστας Καζάκος, Αλέκα Κατσέλη, Γιώργος Κυρίτσης, Έφη Ροδίτη, Τίμος Περλέγκας, Βάσια Παναγοπούλου, Μπάμπης Χατζηδάκης, Αίας Μανθόπουλος, Σοφία Ολυμπίου, Δημήτρης Τζουμάκης, Αρτό Απαρτιάν, Θόδωρος Κατσαφάδος, Στέλιος Μάινας και Κώστας Παπαθανασίου.
Κεντρικός χαρακτήρας της σειράς είναι η Ναταλία φον Κράουζε (Τζένη Καρέζη), χήρα του Γερμανού στρατηγού και βαρόνου φον Κράουζε, που διαδραματίζει έναν διπλό ρόλο πληροφοριοδότη μεταξύ της αντικατασκοπίας του Γ’ Ράιχ και της Αντίστασης.
Στο πρώτο επεισόδιο, η Ναταλία επιστρέφει για λίγες μέρες στην Αθήνα, μετά από δέκα χρόνια απουσίας στη Γερμανία, μαζί με τον δευτερότοκο γιο της Βέρνερ. Τα μέλη της οικογένειάς της, και ιδιαίτερα ο άντρας της αδερφής της, καθηγητής Γιώργος Κοσμίδης, αντιμετωπίζουν αρνητικά την φιλογερμανική της ιδεολογία και τη στενή σχέση της με το ναζιστικό καθεστώς. Ο γιος της οικονόμου της οικογένειας Κοσμίδη, Στέφανος, συλλαμβάνεται για την αντικαθεστωτική του δράση.
Το νέο μαθαίνεται και ο Δημήτρης, πρώτος γιος της Ναταλίας, τον οποίο είχε εγκαταλείψει σε νεαρή ηλικία πηγαίνοντας στη Γερμανία, οργανωμένος τώρα πια στην αντίσταση, βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιάς του. Μετά από την παρέμβαση όμως της Ναταλίας, ο Στέφανος αφήνεται ελεύθερος.
Παράλληλα, η Ναταλία συναντάται κρυφά με τον Κώστα Μπόταση, σύνδεσμο με την αντίσταση, στον οποίο παραδίδει τα ονόματα των μελών της οργάνωσης που αναζητά η ασφάλεια.
- Αργεντινή: Η υπηρεσία αναπηρίας «πληρώνει» τις κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος της αδελφής του Μιλέι
- Κεντάκι: Εκτροχιασμός τρένου που μετέφερε χημικά
- Φως στο Τούνελ: Οι θεωρίες του γιου της Ελένης Παπαδοπούλου για τη φονική πυρκαγιά
- Φως στο Τούνελ: «Πουλούσε το σπίτι χωρίς να του ανήκει» – Σοκαριστικές μαρτυρίες για τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου
- Ρωσία: Επιδρομή ουκρανικών drones σε λιμάνι και αγωγό αερίου στη Μαύρη Θάλασσα
- Περού: Τουλάχιστον 15 τραυματίες και πληροφορίες για νεκρό σε σύγκρουση τρένων καθ’ οδόν προς το Μάτσου Πίτσου