Συνεχίστηκε τον Ιούνιο η μείωση στις καταθέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ
Η υποχώρηση των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα συνεχίστηκε και τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πέφτοντας έτσι στα χαμηλότερα επίπεδα για πάνω από έξι χρόνια. Μείωση καταθέσεων τον Ιούνιο καταγράφεται και στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία -με μόνη εξαίρεση από τους «υπερχρεωμένους» την Ιταλία, οι καταθέσεις στην οποία αυξήθηκαν κατά 2%.
Η υποχώρηση των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα συνεχίστηκε και τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πέφτοντας έτσι στα χαμηλότερα επίπεδα για πάνω από έξι χρόνια.
Μείωση καταθέσεων τον Ιούνιο καταγράφεται και στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία -με μόνη εξαίρεση από τους «υπερχρεωμένους» την Ιταλία, οι καταθέσεις στην οποία αυξήθηκαν κατά 2%.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters, το σύνολο των ιδιωτικών καταθέσεων στο ελληνικό σύστημα υποχώρησε κατά 5% στα 156,2 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου, κατά την ΕΚΤ. Στο τέλος Μαΐου, οι καταθέσεις βρίσκονταν στα 163,1 δισ. ευρώ.
Όσον αφορά την Πορτογαλία, η μείωση έφτασε το 3,5%, στην Ιρλανίδα το 2%, στην Ισπανία κάτι λιγότερο από 1% ενώ οι καταθέσεις στο ιταλικό τραπεζικό σύστημα αυξήθηκαν κατά 2%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)