Ιστορικό χαμηλό κόστος δανεισμού για την Γερμανία
Ιστορικό χαμηλό επιτόκιο για να δανειστεί κεφάλαια για 30 χρόνια κατέβαλε η Γερμανία, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, δύο μόλις ημέρες μετά την υποβάθμιση των προοπτικών της κορυφαίας οικονομίας της Ευρώπης από τους Moody’s σε «αρνητικές». Η απόδοση ή το επιτόκιο επιστροφής, κατά τη δημοπρασία γερμανικού χρέους διάρκειας 30 ετών, υποχώρησε στο επίπεδο ρεκόρ του 2,17%, αναφέρει σε ανακοίνωση η Bundesbank, η οποία διοργάνωσε την πώληση.
Ιστορικό χαμηλό επιτόκιο για να δανειστεί κεφάλαια για 30 χρόνια κατέβαλε η Γερμανία, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, δύο μόλις ημέρες μετά την υποβάθμιση των προοπτικών της κορυφαίας οικονομίας της Ευρώπης από τους Moody’s σε «αρνητικές».
Η απόδοση ή το επιτόκιο επιστροφής, κατά τη δημοπρασία γερμανικού χρέους διάρκειας 30 ετών, υποχώρησε στο επίπεδο ρεκόρ του 2,17%, αναφέρει σε ανακοίνωση η Bundesbank, η οποία διοργάνωσε την πώληση.
Στην τελευταία δημοπρασία 30ετών γερμανικών ομολόγων τον Απρίλιο, η Γερμανία κατέβαλε μέσο επιτόκιο 2,41%. Η ζήτηση ήταν επίσης ισχυρή. Η Bundesbank αναφέρει ότι έλαβε συνολικές προσφορές αξίας 3,37 δισ. ευρώ.
Παραχωρήθηκαν γύρω στα 2,32 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η λεγόμενη αναλογία προσφοράς προς κάλυψη ανήλθε στο 1,5, με 678 εκατομμύρια ευρώ να προορίζονται για σκοπούς αγορών, σημειώνει στην ανακοίνωση η γερμανική κεντρική τράπεζα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Φτάνει με την προσωπική ειδωλολατρία και την ειδωλολατρία του χρήματος», ειπε ο Πάπας Λέων
- ΑΑΔΕ: Επιχείρηση Supercars – Δεσμεύτηκαν 229 πολυτελή ΙΧ με ξένες πινακίδες
- Fed: Στο μικροσκόπιο της οι μεγάλες τράπεζες για την έκθεσή τους στην ιδιωτική πίστη
- Νέος Κόσμος: Σακούλες με μολότοφ κατέσχεσαν λίγο πριν το Χριστός Ανέστη – Αποκλειστικές εικόνες
- Τράπεζα της Αγγλίας: Συναγερμός για το Mythos της Anthropic
- Γιορτή σήμερα 12 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο


