Ένταση στις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο
Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί, αλλά και το μεσημέρι μπροστά από την κεντρική πύλη της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο. Και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε επέμβαση των ΜΑΤ. Συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς διοργανώνει στις 7:30 το απόγευμα στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ. Κανονικά διεξάγεται η κίνηση στην ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου.
Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τη βίαιη, όπως την χαρακτήρισαν, αντίδραση των αστυνομικών που προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών. Σύμφωνα με τον Σκάι, ένας από τους απεργούς νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι απεργοί ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς στην πλατεία Ομονοίας, στις 7:30 το απόγευμα.
Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή καλεί την κυβέρνηση να λύσει άμεσα τα προβλήματα των απεργών, προκειμένου «να επιστρέψουν όλοι στην εργασία τους και το εργοστάσιο να ξεκινήσει εκ νέου να παράγει».
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση «το πρόβλημα στην παρούσα φάση δεν είναι η απεργία, αλλά η πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που εδώ και δεκαετίες διαλύει με σύστημα την εθνική μας παραγωγή».
To KKE στην ανακοίνωσή του εξαπολύει νέα επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και στην ιδιοκτησία της Χαλύβουργίας.
«Την ίδια ώρα που κανονιζόταν τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με πρωτοβουλία του υπουργού Γ. Βρούτση, επιχειρήθηκε μεταφορά εμπορευμάτων από το εργοστάσιο. Στην αντίδραση των εργαζομένων η κυβέρνηση απάντησε με τα ΜΑΤ και τη χρήση δακρυγόνων, ενώ την ίδια στιγμή βουλευτές της ΝΔ πρωτοστατούν σε προβοκάτσιες κατά του ΚΚΕ και των απεργών.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εργαζόμενοι: Η δεύτερη δουλειά επιστρέφει – Στόχος η κάλυψη βασικών αναγκών
- Σημάδια ανάκαμψης για το ελαιόλαδο – Οι προοπτικές για την επόμενη δεκαετία
- Έξαλλος με τη διαιτησία ο Μουρίνιο: «Για εμένα κερδίσαμε 3-2» (vid)
- Γιατί η χτένα είναι… μπαμπούλας για τον σκύλο; – Ο τρόπος για να ξεπεράσει κάθε του ανησυχία
- Τα essentials για χιονισμένες εξορμήσεις
- Αγρότες: Μετά την Πρωτοχρονιά αποφασίζουν για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων – Την ίδια συνταγή ακολουθεί η κυβέρνηση



