Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε στο δεύτερο τρίμηνο 2012 με το βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών, καθώς οι επενδύσεις έμειναν στάσιμες ενώ υποχώρησε η ζήτηση σε βασικές εξαγωγικές αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε στο δεύτερο τρίμηνο 2012 με ρυθμό 7,6%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, κάτω από το 8,1% των προηγούμενων τριών μηνών.

Σημειώνεται πως τον Μάρτιο, το Πεκίνο υποβάθμισε το συνολικό στόχο ανάπτυξης για το 2012 στο 7,5%.

Η στασιμότητα στην κινεζική οικονομία προκαλεί ανησυχία και για άλλες ασιατικές οικονομίες αλλά και εν γένει για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Το ΔΝΤ έχει προβλέψει πως η οικονομία της Κίνας θα αναπτυχθεί κατά λιγότερο από 8% το 2012 και έχει εκράσει την ελπίδα να υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης για να ενισχυθεί η οικονομία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ