Μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια εξετάζει η κυβέρνηση
Την κυβερνητική πρόθεση για μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, μεταξύ των οποίων και οι ζωοτροφές, που επιβαρύνουν σημαντικά το κόστος παραγωγής, επανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, όπου συζητήθηκαν τα αυξημένα προβλήματα του κλάδου. Παράλληλα, ο Μ.Χαρακόπουλος δεσμεύτηκε για την επίσπευση έκδοσης των Υπουργικών Αποφάσεων για τη διακίνηση γαλακτοκομικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές από τους παραγωγούς, καθώς επίσης και εκείνων για την πλήρη εφαρμογή του κτηνοτροφικού νόμου.
Την κυβερνητική πρόθεση για μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, μεταξύ των οποίων και οι ζωοτροφές, που επιβαρύνουν σημαντικά το κόστος παραγωγής, επανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνάντησή του με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε το αυξημένο κόστος των ζωοτροφών, η έλλειψη ρευστότητας και η υπερχρέωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.
Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη ενός νέου πλαισίου για τη γενετική βελτίωση των φυλών αγροτικών ζώων αλλά και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των κτηνοτρόφων από γαλακτοκομικές εταιρείες.
Προτεραιότητα για την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, αποτελεί η ενίσχυση και η στήριξη της κτηνοτροφίας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος προσθέτοντας ότι: «η διακήρυξη των τριών πολιτικών αρχηγών, είναι οδοδείκτης για την αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης».
Παράλληλα, ο υπουργός δεσμεύτηκε για την επίσπευση έκδοσης των Υπουργικών Αποφάσεων για τη διακίνηση γαλακτοκομικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές από τους παραγωγούς, καθώς επίσης και εκείνων για την πλήρη εφαρμογή του κτηνοτροφικού νόμου (4056/2012).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Είναι το ταχίνι το superfood που δεν ξέραμε;
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές το Σάββατο
- Ακρίβεια: Έτοιμο πακέτο μέτρων αν χρειαστεί
- Πώς μπορεί ένα 14χρονο να ξέρει πώς μοιάζουν τα γεννητικά του όργανα; – Η ερώτηση που έκανε τον Έπσταϊν να «παγώσει»
- Η ανεργία μπορεί να επηρεάσει μέχρι και τα όνειρα
- Το Πεντάγωνο βάζει «στο μάτι» τα ουκρανικά drones αναχαίτισης για να αντιμετωπίσει το Ιράν


