Σε κατασχέσεις περιουσιών μαφιόζων προχώρησε η ιταλική αστυνομία
Σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων μελών του οργανωμένου εγκλήματος αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ προχώρησαν Ιταλοί καραμπινιέροι και η οικονομική αστυνομία στις πόλεις Μεσίνα, Νάπολη και Καταντζάρο της Κάτω Ιταλίας.
Σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων μελών του οργανωμένου εγκλήματος αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ προχώρησαν Ιταλοί καραμπινιέροι και η οικονομική αστυνομία στις πόλεις Μεσίνα, Νάπολη και Καταντζάρο της Κάτω Ιταλίας.
Στην Μεσίνα της Σικελίας οι καραμπινιέροι κατέσχεσαν εμπορικές εταιρίες, γεωργικές εκτάσεις, αυτοκίνητα και ιδιωτικές κατοικίες που ανήκαν σε επιχειρηματία, ο οποίος θεωρείται άμεσος εκφραστής μαφιόζικων συμφερόντων.
Στην κατάσχεση οικοδομικών εταιριών, 70 αποθηκευτικών χώρων, ενός ξενοδοχείου και 30 αυτοκινήτων αξίας 200 εκατ. ευρώ προχώρησαν οι αρχές στοΚαταντζάρο της Καλαβρίας. Ανήκαν στον επιχειρηματία Σαλβατόρε Ματσέι, φερόμενο ως στενό συνεργάτη της τοπικής μαφίας («Ντρανγκέτα»).
Στη Νάπολη, καραμπινιέροι της ειδικής διεύθυνσης κατά της μαφίας πραγματοποίησαν κατασχέσεις συνολικής αξίας 800 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία, τα οποία στην πραγματικότητα ήταν ιδιοκτησίας της μαφιόζικης φατρίας των Καζαλέζι, έστω κι αν είχαν δοθεί σε αχυράνθρωπους.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν εκτενή αναφορά σε «βίλες που θα μπορούσαν να έχουν χτιστεί στο Χόλιγουντ, πολυτελή διώροφαεστιατόρια με βεράντες και πισίνες, νεόκτιστα σπίτια έτοιμα να πουληθούν κοντά στην λίμνη του Καστέλ Βολτούρνο».
Ο μαφιόζος επιχειρηματίας Άντζελο Σιμεόλι σημείο αναφοράς των Καζαλέζι,στα εργοτάξιά του, είχε αναρτήσει ταμπέλες, στις οποίες αναφερόταν ότι «οι επιχειρήσεις του μάχονταν το υποχρεωτικό χαράτσι που επιβάλλει το οργανωμένο έγκλημα». Επρόκειτο για βιτρίνα, με στόχο την παραπλάνηση της δικαιοσύνης.
«Κατά την διάρκεια 35 χρόνων οικοδομικής δραστηριότητας, ο Σιμεόλι κατέφερε να χτίσειπάνω από 1.000 σπίτια, γκαράζ και αποθήκες» αναφέρουν στην εκτενή τους έκθεση οι εισαγγελείς της Νάπολης.
Αν τα ενοχοποιητικά στοιχεία και οι κατηγορίες επιβεβαιωθούν στην δίκη, τα περιουσιακά αυτά στοιχεία πρόκειται να περιέλθουν στην κυριότητα του ιταλικούδημοσίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση
- Ο ρόλος του φόβου στην πολιτική
- Έντονος διάλογος του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Ιρανό στον ΟΗΕ: «Να είστε ευγενής» – «Το καθεστώς σας σκοτώνει χιλιάδες»
- Τα αντίποινα του Ιράν στην επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ έφεραν τον πόλεμο στην πόρτα του Περσικού Κόλπου
- Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ – Κηρύχθηκαν 40 ημέρες πένθους
- Νεκροί η κόρη, ο γαμπρός, ο εγγονός και η νύφη του Αλί Χαμενεΐ κατά τις πρωινές επιθέσεις

