Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε σειρά επιθέσεων στο Αφγανιστάν
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 39 τραυματίστηκαν σε τέσσερις επιθέσεις με βόμβες και πυροβόλα όπλα στο νότιο Αφγανιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι τη Δευτέρα. Ένοπλοι εξαπέλυσαν επιθέσεις σε τρεις τοποθεσίες στην Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μάχες που διήρκεσαν δύο ώρες.
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 39 τραυματίστηκαν σε τέσσερις επιθέσεις με βόμβες και πυροβόλα όπλα στο νότιο Αφγανιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι τη Δευτέρα.
Ένοπλοι εξαπέλυσαν επιθέσεις σε τρεις τοποθεσίες στην Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μάχες που διήρκεσαν δύο ώρες.
«Δεκατέσσερις από τους επιτιθέμενους, ορισμένοι φορώντας γιλέκα με εκρηκτικά, σκοτώθηκαν στις μάχες με τις αφγανικές δυνάμεις» δήλωσε ο κυβερνήτης της Κανταχάρ Τοργιαλάι Ουίσα σε συνέντευξη Τύπου.
Στην πρώτη επίθεση, τρεις δράστες πυροδότησαν εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει σε μια μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι ίδιοι και δύο παιδιά.
Μερικά λεπτά αργότερα, άλλοι επιτέθηκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Κανταχάρ και μια ιδιωτική τράπεζα.
Η αντιμετώπιση των επιθέσεων έγινε από τις αφγανικές δυνάμεις χωρίς βοήθεια των ξένων δυνάμεων, δήλωσε άλλος αξιωματούχος.
Μετά τις ανταλλαγές πυρών, σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στην είσοδο του αρχηγείου της αστυνομίας στην Κανταχάρ. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.
Στη γειτονική επαρχία Χελμάντ, τρεις πολίτες και δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας τη νύχτα της Κυριακής.
Την ευθύνη και για αυτή την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Βόλος: Εντοπίστηκε σορός άνδρα στη θαλάσσια περιοχή «Πευκάκια» στο λιμάνι
- Η Neuralink του Μασκ σχεδιάζει μαζική παραγωγή του εγκεφαλικού της εμφυτεύματος
- Σημάδια ηλικίας και άρνηση: πώς ο Τραμπ αντιμετωπίζει τη κατάσταση της υγεία του
- Αγρότες: Το 2026 τους βρήκε στα μπλόκα – Τα βλέμματα στην κρίσιμη συνάντηση στα Μάλγαρα
- Κραν Μοντανά: Αγωνία για νεαρή Ελληνίδα που αγνοείται
- Οι φορο-υποχρεώσεις για το 2026 – Τι θα πληρώσουμε φέτος

