Με φόντο την κρίση στην Ευρώπη τιμούν Γερμανία και Γαλλία τα 50 χρόνια συμφιλίωσης
Από κοινού τίμησαν Ολάντ και Μέρκελ τα 50 χρόνια γαλλογερμανικής συμφιλίωσης σε επετειακές εκδηλώσεις στη Ρεμς της Γαλλίας, με τους δύο ηγέτες να υπογραμμίζουν πως η στενή συνεργασία Παρισιού και Βερολίνου βρίσκεται στην καρδιά της ευρωπαϊκής ενοποίησης -μηνύματα που παίρνουν ιδιαίτερη σημασία με φόντο την κρίση στην Ευρώπη. «Παραφωνία» στο κλίμα της ημέρας ο βανδαλισμός από αγνώστους τάφων Γερμανών στρατιωτών στη βόρεια Γαλλία, τους οποίους το Παρίσι καταδίκασε έντονα διατάσσοντας έρευνα για το περιστατικό.
Από κοινού τίμησαν Ολάντ και Μέρκελ τα 50 χρόνια γαλλογερμανικής συμφιλίωσης σε επετειακές εκδηλώσεις στη Ρεμς της Γαλλίας, με τους δύο ηγέτες να υπογραμμίζουν πως η στενή συνεργασία Παρισιού και Βερολίνου βρίσκεται στην καρδιά της ευρωπαϊκής ενοποίησης -μηνύματα που παίρνουν ιδιαίτερη σημασία με φόντο την κρίση στην Ευρώπη.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παρακολούθησαν την τελετή στον καθεδρικό της Ρεμς, στα χνάρια των προκατόχων τους Σαρλ ντε Γκωλ και Κόνραντ Άντεναουερ.
Νωρίτερα, οι δύο ηγέτες ήταν παρόντες στα αποκαλυπτήρια πλακέτας για τη συμφιλίωση με την επιγραφή στα γερμανικά, που έρχεται ως «ταίρι» δίπλα στην πρώτη πλακέτα που είχαν τοποθετήσει μισό αιώνα πριν οι ντε Γκωλ και Άντεναουερ.
«Παραφωνία» στο κλίμα της ημέρας ο βανδαλισμός τάφων Γερμανών στρατιωτών στη βόρεια Γαλλία.
Άγνωστοι ξήλωσαν τους ξύλινους σταυρούς περίπου 40 Γερμανών στρατιωτών από το νεκροταφείο του Σεν-Ετιέν α Αρν, από την εποχή του Πρώτου Παγκοσμίου, κάιγοντας κάποιους από αυτούς.
Το Παρίσι καταδίκασε διέταξε έρευνα για το περιστατικό, καταδικάζοντάς το «ως φρικιαστική ιεροσυλία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής (28/12): Δράση με Premier League και Κόπα Άφρικα
- Κρήτη: Νέα διάσωση 108 μεταναστών νότια της Γαύδου – Πάνω από 800 άνθρωποι στο κέντρο της Αγυιάς
- Γιώργος Μαζωνάκης: Βγήκε έξω από την Ακτή Πειραιώς και χαιρέτησε τον κόσμο
- Βαρδούσια: Πιθανόν από ασφυξία ο θάνατος των 4 ορειβατών – Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση
- Αγρότες: Δεν πτοούνται από τις διασπαστικές κινήσεις και ετοιμάζουν ρεβεγιόν στα μπλόκα – Κλείνουν από σήμερα δρόμους
- Καυγάς στη λήξη του Μπουλς – Μπακς λόγω καρφώματος του Αντετοκούνμπο (vid)