Λουκία Λυκίδη

Είναι στα γενέθλια, στις γιορτές, πριν την άδεια λοχείας, μετά τα βαφτίσια, στους καλούς βαθμούς των παιδιών, στην αποφοίτηση. Πάντα βρίσκουμε μια αφορμή για να φέρουμε ένα χειροποίητο ή και έτοιμο γλυκό στο γραφείο με όλεθριες συνέπειες για το βάρος μας και τις αναλογίες στήθους, μέσης, γοφού. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το 42% των εργαζόμενων σε γραφείο παίρνει τουλάχιστον ένα κιλό τον χρόνο εξαιτίας των γλυκών και των σνακ που καταναλώνει εκεί. Το 17% των γυναικών μάλιστα δηλώνει πως τους είναι εντελώς αδύνατον να πουν όχι στην ευγενική προσφορά ένος σνακ. Η έρευνα διαπίστωσε πως το 50% των γυναικών και το 40% των ανδρών παρατήρησαν αύξηση του βάρους τους τα χρόνια που απασχολούνταν σε καθιστική δουλειά γραφείου.
Δεν είναι όμως μόνο οι γιορτινές περιστάσεις. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην έρευνα απέδωσαν την ανάγκη τους για σνακ στην πλήξη ενώ αρκετά μεγάλο ποσοστό στην ανάγκη του για μια αναγκαία δόση ζάχαρης που θα τους βοηθήσει να νικήσουν την κούραση και θα τους δώσει ενέργεια. «Παίρνουμε και χάνουμε βάρος σε όλη την διάρκεια της ζωής μας, αυτό είναι αναπόφευκτο. Αλλά η έρευνα μας δείχνει ότι η φάση της ζωή μας που είναι πιθανότερο να παχύνουμε είναι τα χρόνια που δουλεύουμε σε γραφείο» δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας Gill Politis που διεξήγαγε η εταιρεία High and Mighty.
Ας είμαστε σε εγρήγορση λοιπόν. Αντικαθιστώντας τα σνακ με φρούτα και λαχανικά και αναζητώντας ενέργεια σε ένα γιαούρτι με σταφίδες και όχι στην σοκολάτα έχουμε πιθανότητες να κρατήσουμε ένα σωστό και σταθερό βάρος και στην ενήλικη ζωή μας. Α! και να μην αναβάλουμε άλλο εκείνο το γυμναστήριο μετά την δουλειά.

woman.in.gr