Παραλήρημα της Χρυσής Αυγής που καλεί τα μέλη της κόντρα σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο
Βρίζοντας σκαιότατα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και αριστερών οργανώσεων με χαρακτηρισμούς, όπως «εγχώριοι άπλυτοι εθνοπροδότες», και προαναγγέλοντας σύγκρουση, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση, με την οποία καλεί τα μέλη της σε αντισυλλαλητήριο στην Νίκαια, με αφορμή τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη στην πλατεία Αγίου Νικολάου αριστερές οργανώσεις, κοινότητες μεταναστών και σύλλογοι της περιοχής.
Στη συγκέντρωση μίλησαν μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, εργαζόμενοι του δήμου Νίκαιας-Ρέντη καθώς και εκπρόσωποι αριστερών και αντιρατσιστικών οργανώσεων.
Ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση το αστυνομικό τμήμα Νίκαιας και πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη στάση, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν ότι η ελληνική αστυνομία συνεργάζεται με την Χρυσή Αυγή και συγκαλύπτει τις επιθέσεις εις βάρος μεταναστών.
Την ίδια ώρα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί στα γραφεία του κόμματός τους στην οδό Καισαρείας, χωρίς ωστόσο να εμπλακούν με το συλλαλητήριο, παρά τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί σύμφωνα με την οποία θα το εμπόδιζαν.
Καλώντας τα μέλη της στο αντισυλλαλητήριο προειδοποιούν: «Έλληνες πατριώτες εθνικιστές, αυτό δεν θα περάσει, όχι τα γραφεία δεν θα κλείσουμε, αλλά ούτε να πλησιάσουν στα 500 μέτρα δεν θα τους αφήσουμε. Πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί, γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι κάτω από τα γραφεία μας να βροντοφωνάζουν για τις αξίες και τα ιδανικά του Έθνους και εμείς οι νεότεροι ως δύναμη περιφρούρησης, σε συνεργασία με τοπικές από όλη την Αττική να αποτρέψουμε τον εχθρό και να διασφαλίσουμε την σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων της Νικαίας αλλά και της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας που θα γίνει στόχος των αναρχομπολσεβίκων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νότια Αφρική: Δολοφονείται μάρτυρας για εγκλήματα του δικαστικού συστήματος
- Κατεχόμενα: Αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον γιο του Ερντογάν στον Ερχιουρμαν
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία