Ήπια ανάκαμψη προβλέπει το ΔΝΤ για τις ΗΠΑ, κυριότερη απειλή η Ευρωζώνη
Συνέχιση των ήπιων ρυθμών ανάπτυξης προβλέπει το ΔΝΤ για την αμερικανική οικονομία φέτος και το 2013, αναθεωρώντας ελαφρά προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για την ενίσχυση του αμερικανικού ΑΕΠ. Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την πορεία της ανάπτυξης στις ΗΠΑ προκύπτουν από την κρίση στην Ευρωζώνη, επισημαίνει το Ταμείο.
Συνέχιση των ήπιων ρυθμών ανάπτυξης προβλέπει το ΔΝΤ για την αμερικανική οικονομία φέτος και το 2013, αναθεωρώντας ελαφρά προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για την ενίσχυση του αμερικανικού ΑΕΠ. Μεγαλύτερος κίνδυνος για την αμερικανική οικονομία είναι η κρίση στην Ευρωζώνη, τονίζει το Ταμείο.
Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ χαμήλωσε στο 2% την εκτίμησή του για την αμερικανική ανάπτυξη για το 2012 (από 2,1%) και στο 2,25% (από 2,4%) για το 2013, λόγω των μικρότερων δαπανών που πραγματοποιούν τα νοικοκυριά, των δημοσιονομικών περιορισμών και της χαμηλής ζήτησης.
Το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι η οικονομική κρίση στην Ευρώπη και η απειλή για αυξήσεις στη φορολογία και περικοπές στις δημόσιες δαπάνες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την αμερικανική οικονομία.
Σημείωσε επίσης ότι παρά την ικανοποιητική πορεία των εξαγωγών, η ζήτηση στην Ευρώπη έχει μειωθεί και κάλεσε στην αμερικανική κυβέρνηση να θέσει σε εφαρμογή μια δημοσιονομική πολιτική που θα επιτρέψει να μειωθεί μεσοπρόθεσμα το επίπεδο του χρέους.
Τον περασμένο μήνα η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει ότι το ΑΕΠτης αυξήθηκε κατά 1,9% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ενώ κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2011 η αύξηση ανήλθε στο 3%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Super League: Όλα τα ντέρμπι του β’ γύρου – Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων
- Καραμανλής: Τα «μάτια» του Μαξίμου στον πρώην πρωθυπουργό και τους αγρότες
- Ο Κόντε(ς) και ο «βασιλιάς» της Νάπολι
- Οι εργαζόμενοι στο μουσείο του Λούβρου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας – Πότε ξεκινά
- Μετανάστευση: Οι υπουργοί της ΕΕ συμφώνησαν για τις απελάσεις – Ανησυχούν οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Θα προκύψει, με αποδείξεις, ποιοι και γιατί ευθύνονται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη



