Σε «πρώιμο στάδιο» οι συζητήσεις με την Credit Agricole για την Εμπορική, λέει η Εθνική
Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι υπήρξαν συζητήσεις με τη διοίκηση της Credit Agricole, αναφορικά με τις δυνατότητες μελλοντικών στρατηγικών συμμαχιών, οι οποίες, όμως, όπως αναφέρει, είναι μέχρι σήμερα σε πρώιμο στάδιο.
Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι υπήρξαν συζητήσεις με τη διοίκηση της Credit Agricole, αναφορικά με τις δυνατότητες μελλοντικών στρατηγικών συμμαχιών, οι οποίες, όμως, όπως αναφέρει, είναι μέχρι σήμερα σε πρώιμο στάδιο.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο αναφέρεται:
«Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι υπήρξαν συζητήσεις, μεταξύ των διοικήσεων της Εθνικής Τράπεζας και της Credit Agricole, αναφορικά με τις δυνατότητες μελλοντικών στρατηγικών συμμαχιών, οι οποίες όμως είναι μέχρι σήμερα σε πρώιμο στάδιο.»
» Η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με ταοριζόμενα στο ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, σε περίπτωση που οι σχετικές συζητήσεις καταλήξουν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα.»
Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε σειρά δημοσιευμάτων και σεναρίων που έφεραν την Εμπορική Τράπεζα και την μητρική της Gredit Agricole στο επίκεντρο των τραπεζικών εξελίξεων για συνεργασίες, εξαγορές και συγχωνεύσεις.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ενδιαφερόμενες είναι πάνω από τρεις τράπεζες.
H Εμπορική Τράπεζα ιδρύθηκε το 1907. Τον Ιούνιο του 2000 σύναψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την γαλλική Credit Agricole, που απέκτησε αρχικά το 6,7% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, ενώ σήμερα κατέχει το 100%.
Η Εμπορική Τράπεζα διαθέτει 340 καταστήματα στην Ελλάδα.
Η Credit Agricole αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής στη Γαλλία. Συγκριτικό πλεονέκτημα του ομίλου είναι η διεθνή του παρουσία, καθώς έχει πάνω από 160.000 υπαλλήλους σε 74 χώρες, 58 εκατ. ιδιώτες πελάτες παγκοσμίως και 11.850 καταστήματα σε περισσότερες από 20 χώρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπράγκα – Μπενφίκα 2-2: «Πέταξε» δύο βαθμούς η ομάδα του Μουρίνιο, μοίρασε ασίστ ο Παυλίδης (vid)
- Μεξικό: Δεκαπέντε τραυματίες από τον εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]
- Πέθανε ο Λούις Γκέρστνερ – Ποιος είναι ο άνθρωπος που ανέστησε την IBM
- Αταλάντα – Ίντερ 0-1: «Καθάρισε» ο Λαουτάρο και την… έστειλε κορυφή
- Βαρδούσια: Η τελευταία συμβουλή της μητέρας της 31χρονης που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα – «Της είπα μην πας…»

