Συνεδριάζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για την πίστωση στα φάρμακα
Παράθυρο ελπίδας για τους ασφαλισμένους που επί εβδομάδες ταλαιπωρούνται και αγωνιούν για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για την υγεία τους φάρμακα ανοίγει η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ ότι δέσμευσε 126,9 εκατ. ευρώ και από σήμερα, Πέμπτη και έως τις 5 Ιουλίου θα εξοφλήσει τους φαρμακοποιούς για τον μήνα Απρίλιο. Εντός της ημέρας συνεδριάζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για να αποφασίσει αν θα βάλει τέλος στις κινητοποιήσεις. Τα προβλήματα πάντως δεν τελειώνουν εκεί, καθώς ο σύλλογος των νοσοκομειακών γιατρών έχει χτυπήσει καμπανάκι για τις σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων, υλικών ακόμη και τροφίμων στα δημόσια νοσοκομεία.
Παράθυρο ελπίδας για τους ασφαλισμένους που επί εβδομάδες ταλαιπωρούνται και αγωνιούν για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για την υγεία τους φάρμακα ανοίγει η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ ότι δέσμευσε 126,9 εκατ. ευρώ και από σήμερα, Πέμπτη και έως τις 5 Ιουλίου θα εξοφλήσει τους φαρμακοποιούς για τον μήνα Απρίλιο.
Εντός της ημέρας συνεδριάζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για να αποφασίσει αν θα βάλει τέλος στις κινητοποιήσεις, που άρχισαν στις 23 Μαΐου. Φαρμακευτικοί σύλλογοι της περιφέρειας και ο σύλλογος του Πειραιά έχουν σταματήσει τις κινητοποιήσεις και χορηγούν κανονικά φάρμακα με πίστωση.
Τα φαρμακεία του Πειραιά σήκωσαν τις τελευταίες ημέρες το βάρος του συνόλου των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ της Αθήνας, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται μεγάλες ουρές και τα ράφια να αδειάζουν από φάρμακα.
Τα προβλήματα πάντως δεν τελειώνουν εκεί, καθώς ο σύλλογος των νοσοκομειακών γιατρών έχει χτυπήσει καμπανάκι για τις σοβαρές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία.
Οι ελλείψεις αρχίζουν από τα υλικά και τα φάρμακα ενώ φθάνουν μέχρι και τα τρόφιμα και τα είδη καθημερινής χρήσης σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική – Συνελήφθησαν αρχηγικά μέλη
- «Ήμουν ένα αθώο παιδί» – H ψυχική υγεία της Κριστίνα Άπλγκεϊτ επιβαρύνθηκε από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτική σειρά
- Φάμελλος στη Βουλή: Η σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών είναι εθνική ανάγκη – Ο Μητσοτάκης, ουρά των Τραμπ-Νετανιάχου
- Λέρος: Ελεύθερος, υπό τον όρο της παρακολούθησης από ψυχολόγο, ο 18χρονος που σκότωσε τον πατέρα του
- Άρης: Αίσιο τέλος για την U18 που είχε εγκλωβιστεί στο Άμπου Ντάμπι, επιστρέφει με πτήση τσάρτερ η αποστολή
- ΗΠΑ και Ισραήλ χτύπησαν το κτίριο που θα εκλεγόταν νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν

