Μηχανισμούς προστασίας εάν η Ευρωζώνη συγκροτήσει τραπεζική ένωση θα ζητήσει η Βρετανία
Η Βρετανία θέλει να διασφαλίσει ότι προστατευτικοί μηχανισμοί θα τεθούν σε λειτουργία για την προστασία του χρηματοπιστωτικού της τομέα, εάν η Ευρωζώνη προχωρήσει προς τη συγκρότηση τραπεζικής ένωσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν.
Η Βρετανία θέλει να διασφαλίσει ότι προστατευτικοί μηχανισμοί θα τεθούν σε λειτουργία για την προστασία του χρηματοπιστωτικού της τομέα, εάν η Ευρωζώνη προχωρήσει προς τη συγκρότηση τραπεζικής ένωσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν.
Σε συνέντευξή του στο δίκτυο BBC Radio 4 ο Τζορτζ Όσμπορν κάλεσε την Ευρωζώνη να χρησιμοποιήσει τους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να χρηματοδοτήσει την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών.
«Δεν τίθεται θέμα συμμετοχής της Βρετανίας σε οποιαδήποτε τραπεζική ένωση της Ευρωζώνης… Θεωρώ ότι η Βρετανία θα απαιτήσει κάποιους προστατευτικούς μηχανισμούς, εάν υπάρξει μία τραπεζική ένωση σε πλήρη ανάπτυξη» είπε, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Bρετανού πρωθυπουργού με την καγκελάριο της Γερμανίας στο Βερολίνο για να συζητήσουν για την κρίση στην Eυρωζώνη.
«Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η Ισπανία χρειάζεται αναδιάρθρωση του τραπεζικού της συστήματος, χρειάζεται κεφάλαια για να το κάνει αυτό. Πώς θα γίνει, αυτό είναι θέμα της ισπανικής κυβέρνησης και της Ευρωζώνης» είπε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών.
«Όταν συνέστησαν αυτό το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης, το οποίο ονομάσθηκε, μάλλον άστοχα, Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ένα από τα πράγματα που ήταν ικανό να κάνει αυτό και το διάδοχό του, που επίσης άστοχα ονομάσθηκε Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, είναι να υποστηρίξουν τα τραπεζικά συστήματα της Ευρωζώνης» είπε.
«Άρα χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι οι μηχανισμοί που έχουν συσταθεί μπορούν να λειτουργήσουν… Οι τράπεζες υπήρξαν ένας από τους αδύναμους κρίκους σε όλα αυτά και η Ευρωζώνη έχει επιτρέψει για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα την ύπαρξη αδύναμων και μη ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Μαρία Κίτσου: Αποκαλύπτει ποιες ήταν οι αμοιβές της στις «Άγριες Μέλισσες»
- Κρήτη: «Δεν με αφήνουν να πάρω άδεια» – Μαρτυρία «κλειδί» στενού φίλου του 33χρονου αγνοούμενου γιατρού
- ΗΠΑ: 12 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας – 10.000 πτήσεις ακυρώθηκαν
- Η αποκάλυψη του προέδρου της Παρτιζάν για Μίτσιτς: «Ήθελα να τον φέρω – Του έδωσα 10.000.000 ευρώ για 3 χρόνια»
- Το στοίχημα του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη για να αποτελέσει πραγματικά αντίπαλο δέος
- From Crisis to Clicks: How Greek Banks Went Fully Digital
