Υποβάθμιση της Εμπορικής και της Geniki από τον οίκο Moody’s
Κατά δύο βαθμίδες υποβάθμισε η Moody's τις αξιολογήσεις της Εμπορικής Τράπεζας και της Γενικής Τράπεζας, επικαλούμενος τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Οι αξιολόγησεις των δύο ιδρυμάτων τοποθετήθηκαν στο Caa2, με αρνητικές προοπτικές.
Κατά δύο βαθμίδες υποβάθμισε η Moody’s τις αξιολογήσεις της Εμπορικής Τράπεζας και της Γενικής Τράπεζας, επικαλούμενος τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Οι αξιολογήσεις των δύο ιδρυμάτων τοποθετήθηκαν στο Caa2 (από Β3), με αρνητικές προοπτικές.
Ο οίκος σημειώνει πως την αξιολόγησή του δεν επηρεάζει το γεγονός ότι η Emporiki Bank και η Geniki Bank ανήκουν σε ξένους ομίλους (ειδικότερα, στις Credit Agricole και Societe Generale αντίστοιχα).
Σε κάθε περίπτωση, ο οίκος σημειώνει ότι «η έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη δεν είναι το βασικό μας σενάριο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αποτυχημένο πραξικόπημα στο Μπενίν: Η Νιγηρία συνέδραμε με στρατό για να καταστείλει την απόπειρα
- Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]
- Το Παρίσι θέλει να «εξορίσει» τα SUV και τα μεγάλα αυτοκίνητα
- Tι δώρα στέλνουν οι οικονομικοί σύμβουλοι στους πελάτες τους όταν αυτοί έχουν τα πάντα;
- Ρεάλ Μαδρίτης – Θέλτα 0-2: Ιστορικό «διπλό» για την ομάδα του Βίγκο
- Γκολ και highlights από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (vids)
