Ουδέν σχόλιο από την Κομισιόν για τις δηλώσεις της Κρ. Λαγκάρντ
Aρνήθηκε την Τρίτη o εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αμαντέου Αλταφάζ να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για τους Έλληνες, επιμένοντας ότι οι θέσεις της Κομισιόν έχουν εκφραστεί τόσο από τον πρόεδρό της, Ζοζέ Μπαρόζο, όσο και από τον επίτροπο Οικονομίας Όλι Ρεν την προηγούμενη εβδομάδα. Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, είπε ότι πρώτα θα πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση και ότι στόχος είναι να γίνει στο τελευταίο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.
Aρνήθηκε την Τρίτη o εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αμαντέου Αλταφάζ να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για τους Έλληνες, επιμένοντας ότι οι θέσεις της Κομισιόν έχουν εκφραστεί τόσο από τον πρόεδρό της, Ζοζέ Μπαρόζο, όσο και από τον επίτροπο Οικονομίας Όλι Ρεν την προηγούμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, ο Α. Αλταφάζ υπογράμμισε την ανάγκη καταπολέμησης της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.
λέγοντας ότι αποτελεί βασικό στοιχείο του δεύτερου προγράμματος (Μνημονίου) και πως οι ελληνικές αρχές, μαζί με την Ομάδα Δράσης, εργάζονται στενά προς αυτό τον σκοπό.
Ερωτηθείς, στη συνέχεια, σχετικά με τα αποτελέσματα της προσπάθειας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, παρέπεμψε στις τριμηνιαίες εκθέσεις της τρόικας, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η υιοθέτηση του προγράμματος προσαρμογής από τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα είναι κρίσιμη για την επιτυχή εφαρμογή του.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής δεν είναι μόνο ζήτημα νομικού πλαισίου, αλλά εφαρμογής και ικανοτήτων.
Κληθείς να σχολιάσει αν η Κομισιόν ή είναι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα στο ζήτημα της φοροδιαφυγής, απάντησε: «Μπορούν να γίνουν περισσότερα, αλλά το ίδιο ισχύει και για τις ελληνικές αρχές».
Τέλος, ερωτηθείς πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, δήλωσε ότι θα πρέπει πρώτα να υπάρξει κυβέρνηση και πως στόχος είναι η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Η πλούσια Αρκτική μήλον της έριδος για ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]

