
Ξεμπλοκάρει το ΣτΕ τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού από τους δήμους
Ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στους δήμους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες σε δημοτικές υπηρεσίες λόγω της θερινής περιόδου, ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Παρασκευή ή, το αργότερο, την ερχόμενη εβδομάδα.
Ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στους δήμους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες σε δημοτικές υπηρεσίες λόγω της θερινής περιόδου, ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Παρασκευή ή, το αργότερο, την ερχόμενη εβδομάδα.
Το γεγονός αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα στους δήμους να προχωρήσουν άμεσα σε προσλήψεις συμβασιούχων για την ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας και του τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας.
Το ΣτΕ γνωμοδότησε θετικά για να ξεπεραστεί το εμπόδιο της απαγόρευσης προσλήψεων λόγω της προεκλογικής περιόδου αλλά και για να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί σε πολλούς δήμους.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη ζήτησε από τον υπουργό την ενεργοποίηση του νόμου για την άρση της απαγόρευσης σύναψης δίμηνων συμβάσεων -λόγω της προκήρυξης των εκλογών-, ώστε να προχωρήσουν οι προσλήψεις για προσωπικό καθαριότητας, πυρασφάλειας, ναυαγοσώστες, προσωπικό για τις παιδικές κατασκηνώσεις και παιδικούς σταθμούς κ.λπ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι προσλήψεις προσωπικού σε υπηρεσίες που υλοποιούν κοινοτικά προγράμματα δεν επηρεάζονται από την προεκλογική περίοδο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συρία: Ερευνα για πιθανά εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ, ζητά η Διεθνής Αμνηστία
- Σουδάν: Ελλειψη πολιτικής βούλησης για να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος, καταγγέλλουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα
- Ιράν: Απαγχονίστηκαν 2 άνδρες, ο ένας για «κατασκοπεία» υπέρ της Μοσάντ και ο άλλος γιατί «σκότωσε» αστυνομικό
- Θάνατος Μάθιου Πέρι: Φυλάκιση 2 ετών σε πρώην παραγωγό του Χόλιγουντ για την παράνομη διακίνηση κεταμίνης
- Διαψεύδουν τα ΗΑΕ ότι ο Νετανιάχου επισκέφθηκε τη χώρα, μεσούντος του πολέμου κατά του Ιράν
- Περού: Ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς Σάντσες περνάει στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών