Δικαστικά κατά Facebook θα κινηθούν επενδυτές για την μετοχή
Τρεις ομαδικές αγωγές κατά του Facebook και των αναδόχων που συντόνισαν την αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας άσκησαν επενδυτές που υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία για την ανάπτυξη της εταιρείας δεν δημοσιοποιήθηκαν σε όλους. Το Facebook εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Παρασκευή αλλά, παρά την αύξηση της τιμής και τον μεγάλο όγκο αγοραπωλησιών την πρώτη ημέρα, κινήθηκε καθοδικά και μόλις την Τετάρτη κατάφερε να κλείσει για πρώτη ημέρα με κέρδη.
Τρεις ομαδικές αγωγές κατά του Facebook και των αναδόχων που συντόνισαν την αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας άσκησαν επενδυτές που υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία για την ανάπτυξη της εταιρείας δεν δημοσιοποιήθηκαν σε όλους.
Όπως αναφέρουν οι επενδυτές, που θεωρούν ότι θίγονται οικονομικά από την κακή πορεία της μετοχής, η εταιρεία και οι ανάδοχοι απέκρυψαν από το επενδυτικό κοινό κατά την περίοδο της προσφοράς μία «σοβαρή μείωση» στις προβλέψεις για την αύξηση του τζίρου.
Συγκεκριμένα, σε μία από τις τρεις αγωγές, οι διοικήσεις της JPMorgan Chase, της Morgan Stanley και της Goldman Sachs κατηγορούνται ότι «λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση ενημέρωσαν, με καταχρηστικό τρόπο, μόνον μεγαλομετόχους, αλλά όχι το ευρύ κοινό» ότι «η πορεία της μετοχής δεν θα είναι πολύ καλή, όπως προεξοφλείτο από τους ίδιους σε μια πρώτη χρονική φάση».
Παράλληλα οι εποπτικές Αρχές της Μασαχουσέτης δηλώνουν ότι μπορεί να ζητήσουν εξηγήσεις από τη Morgan Stanley, μία από τις αναδόχους, σχετικά με τη δημοσιοποίηση πληροφοριών πριν την έναρξη διαπραγμάτευσης την περασμένη Παρασκευή.
Από την πλευρά της η τράπεζα υπογραμμίζει ότι ακολούθησε τους κανόνες.
Το Facebook εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Παρασκευή αλλά, παρά την αύξηση της τιμής και τον μεγάλο όγκο αγοραπωλησιών, μόλις που έκλεισε στα 38 δολάρια, την τιμή της προσφοράς.
Έκτοτε κινήθηκε χαμηλότερα και μόλις την Τετάρτη κατέγραψε κέρδη 3,19% για να κλείσει στα 31.,9 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δουδωνής για Καρυστιανού: Το ζήτημα των αμβλώσεων έχει ευτυχώς λήξει το 1986 – Μόνο η ακροδεξιά και ο Πλεύρης εκφράζουν τέτοιες απόψεις
- Καρυστιανού: Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις σε όσα είπε για τις αμβλώσεις – «Θέτει σε αμφισβήτηση θεμελιώδες δικαίωμα»
- Ζέλσον ενόψει Λεβερκούζν: «Τελικός για εμάς το παιχνίδι – Να κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς μας»
- «Η μέρα που παντρεύτηκα τον Σαλμάν Ρούσντι και πέθανε η καλύτερή μου φίλη» – Η τραγωδία της Ρέιτσελ Ελίζα Γκρίφιθς
- Live streaming: Η συνέντευξη Τύπου του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν
- Φίλος του Άρη Betsson έβαλε σουτ από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε 2.000€
