«Προτεραιότητά μας η επίλυση της ελληνικής κρίσης» λέει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών
Στην ελληνική κρίση αναφέρθηκε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Πιέρ Μοσκοβισί, υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Δήλωσε ότι η επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα της γαλλικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η χώρα θα πρέπει να παραμείνει μέλος της νομισματικής ένωσης.
Στην ελληνική κρίση αναφέρθηκε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Πιέρ Μοσκοβισί, υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
Δήλωσε ότι η επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα της γαλλικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η χώρα θα πρέπει να παραμείνει μέλος της νομισματικής ένωσης.
«Επιθυμούμε την παραμονή της με όλες μας τις δυνάμεις, επειδή η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ» ανέφερε, τονίζοντας ότι «η Ευρωζώνη θα πρέπει να μείνει ενωμένη και δεν μπορεί να διαλυθεί».
Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, η δήλωση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι η πρώτη του ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Υποδεικνύει, μάλιστα, τη βούληση του Παρισιού να μην εγκαταλείψει την Αθήνα στην τύχη της.
Ο στενός συνεργάτης του Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η Ευρώπη αποτελεί προτεραιότητα και ότι υπάρχουν δύο βασικά ζητήματα: ο αναπροσανατολισμός της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και η αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης.
«Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο και γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μόνοι. Θα συνεργαστούμε με όλους τους εταίρους, με πρώτη τη Γερμανία, και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα» τόνισε.
Ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε την Πέμπτη ότι η Γαλλία δεν πρόκειται να επικυρώσει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, εκτός και αν τροποποιηθεί ώστε να περιλαμβάνει φιλόδοξες δεσμεύσεις για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης.
«Αυτό που λέμε», συνέχισε, «και είμαστε όλοι πολύ φιλοευρωπαίοι […] είναι ότι πρέπει να πάμε την οικοδόμηση της Ευρώπης σε μία νέα κατεύθυνση και όχι να εγκαταλείψουμε τη δημοσιονομική υπευθυνότητα […] για εμάς η δημοσιονομική υπευθυνότητα και η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι αντίθετα» είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ο νέος προπονητής του Άρη έχει το μπάσκετ πάντα στο μυαλό του» – Η ανάρτηση της Euroleague για τον Σπανούλη
- Κοσμική θύελλα: Επιστήμονες εντόπισαν τον κρυφό άνεμο που πνέει εδώ και 20.000 χρόνια στο Γαλαξία μας
- Ο Νετανιάχου δεν μπορεί να αποφεύγει τις κάλπες για πολύ ακόμα – Τι μπορεί να φέρουν οι εκλογές στο Ισραήλ;
- Κεφαλονιά: Επιχείρηση διάσωσης 62χρονης τουρίστριας που τραυματίστηκε σε δυσπρόσιτη παραλία
- Το σκεπτικό της απόφασης – «ανάσα» του Αρείου Πάγου για 350.000 δανειολήπτες του «νόμου Κατσέλη»
- Ακατάσχετος λογαριασμός: Αυξάνεται στα 1.600 ευρώ το όριο



