Υπέρ ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΣΥ και Δράσης ο Στέφανος Μάνος
Την ανασύνταξη των δυνάμεων και θέσεών τους επιχειρούν στο κόμμα της Δράσης του Στ.Μάνου. Αν και ο κ. Μάνος χαρακτήρισε από το twitter «μπούρδες» τη φημολογία που τον φέρει να συνομίλησε με τον Ευ.Βενιζέλο, ο πρόεδρος της Δράσης έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας ενός μετώπου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΣΥ και Δράσης, το οποίο θα έχει φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό «με κάθε τίμημα» και μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα. Μάλιστα λίγες ώρες πριν, προχώρησε ένα βήμα ακόμη, μιλώντας για τη δημιουργία ενιαίου κόμματος από τους τέσσερις αυτούς κομματικούς σχηματισμούς.
Την ανασύνταξη των δυνάμεων και θέσεών τους επιχειρούν στο κόμμα της Δράσης του Στέφανου Μάνου, καθώς άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Αν και ο κ. Μάνος χαρακτήρισε από το twitter «μπούρδες» τη φημολογία που τον φέρει να συνομίλησε με τον Ευ.Βενιζέλο, διαπραγματευόμενος συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της Δράσης έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας ενός μετώπου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΣΥ και Δράσης, το οποίο θα έχει φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό «με κάθε τίμημα» και μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα.
Μάλιστα λίγες ώρες πριν, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, προχώρησε ένα βήμα ακόμη, μιλώντας για τη δημιουργία ενιαίου κόμματος από τους τέσσερις αυτούς κομματικούς σχηματισμούς, προκειμένου να ξεπεραστεί και το κώλυμα που προκύπτει από τον εκλογικό νόμο για τις υποψηφιότητες συνασπισμών-υπό νέα, αξιόπιστη ηγεσία.
Ως προς τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, ο κ. Μάνος δήλωσε ότι άκουσε από τα ΜΜΕ για παράλληλες συνομιλίες της ΔΗΣΥ με τη ΝΔ, κάτι το οποίο δεν θεώρησε αποτρεπτικό για συνέχιση των επαφών των δύο κομμάτων.
Ο Θ.Τζήμερος, της Δημιουργίας Ξανά, με τον οποίο επίσης έγιναν κάποιες κρούσεις προσέγγισης, φαίνεται ότι ακολουθεί δική του πορεία, προσεγγίζοντας προσωπικότητες εκτός πολιτικής και τηρώντας μέχρι στιγμής το προεκλογικό του σύνθημα «πολιτική χωρίς πολιτικούς».
Πάντως στη Δράση ακολουθούν «σιγήν ιχθύος», με το επιχείρημα ότι οι διεργασίες βρίσκονται σε ευαίσθητο σημείο και οι στιγμές είναι κρίσιμες, ενώ η ΚΕ του κόμματος έχει εξουσιοδοτήσει τον ίδιο τον πρόεδρο για τις επαφές με κόμματα και προσωπικότητες που κινούνται στον φιλοευρωπαϊκό χώρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισραήλ: Δεκάδες μαχητικά παρήγγειλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην Boeing για λογαριασμό της ισραηλινής αεροπορίας
- Παρά τις εντάσεις για τη Γροιλανδία, η Δανία θα αγοράσει στρατιωτικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ
- Ειρηνικός: 2 νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ κατά πλεούμενου σε διεθνή ύδατα
- Σομαλιλάνδη: Το Ισραήλ υπερασπίζεται στο ΣΑ του ΟΗΕ την απόφασή του να την αναγνωρίσει
- Ουκρανία: Τη συνέχιση παροχής στρατιωτικής στήριξης ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση
- Ουκρανία: Η Δύση πρέπει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα επί του πεδίου, τονίζει ο Λαβρόφ,