Ανησυχία για την πορεία της χώρας εξέφρασε ο Τ.Γιαννίτσης κατά την παράδοση στο ΥΠΕΣ
Την αγωνία τους για την πορεία του τόπου εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εσωτερικών, τόσο ο απερχόμενος υπουργός Τάσος Γιαννίτσης όσο και ο νυν Αντώνης Μανιτάκης. Ο κ. Γιαννίτσης αποκάλυψε ότι του προτάθηκε να παραμείνει στο υπουργείο ή να αναλάβει άλλο κυβερνητικό πόστο στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, αλλά αρνήθηκε. «Η συλλογική πορεία που έχουμε πάρει μοιάζει με μία απομαγνητισμένη πυξίδα. Σε μία τέτοια πορεία δεν θα πάρω μέρος» εξήγησε.
Την αγωνία τους για την πορεία του τόπου εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εσωτερικών, τόσο ο απερχόμενος υπουργός Τάσος Γιαννίτσης όσο και ο νυν Αντώνης Μανιτάκης.
Ο κ. Γιαννίτσης αποκάλυψε ότι του προτάθηκε να παραμείνει στο υπουργείο ή να αναλάβει άλλο κυβερνητικό πόστο στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, αλλά αρνήθηκε.
Ο λόγος, όπως εξήγησε, είναι ότι η «συλλογική πορεία που έχουμε πάρει μοιάζει με μία απομαγνητισμένη πυξίδα. Σε μία τέτοια πορεία δεν θα πάρω μέρος».
Ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε τη σημερινή φάση.
«Να επανενεργοποιηθεί η πυξίδα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο νέος υπουργός Εσωτερικών αφού εξήρε την προσωπικότητα και το έργο του κ. Γιαννίτση, τόνισε ότι «μου δίνει κουράγιο γιατί με δισταγμό ανέλαβα, γνωρίζοντας τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, την πολιτική αβεβαιότητα και την πρόσφατη κυβερνητική αστάθεια». «Πιστεύω ότι θα τα υπερβούμε» επισήμανε, «γιατί έχουμε ασφαλιστική δικλείδα την παράδοση δύο αιώνων κοινοβουλευτικού πολιτεύματος».
Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να έχουμε εκλογές καλές και άψογες όπως οι εκλογές της 6ης Μαΐου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σχηματίζεται το νέο Champions League: Γνωστό το 1/3 της League Phase για τη σεζόν 2026-27
- Οι «Βάστα Σόιμπλε» επιστρέφουν – εάν έφυγαν ποτέ
- Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα
- «Ήμερη, Η Ανατομία μιας Πτώσης»: Για 15 παραστάσεις στο θέατρο Πορεία
- Η Τουρκία προσπαθεί να μετατρέψει τον πόλεμο ΗΠΑ – Ισραήλ – Ιράν σε πολιτική και οικονομική ευκαιρία
- ΗΠΑ: Αεροσκάφος της United Airlines χτύπησε φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο του Νιου Τζέρσεϊ πριν προσγειωθεί


