Υψηλά κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, δύο ημέρες πριν τις κρισιμότερες εθνικές εκλογές μετά την Μεταπολίτευση. Η προσοχή της αγοράς επικεντρώνεται στα σενάρια για την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, εν μέσω έντονης αβεβαιότητας για τις προοπτικές της οικονομίας.
Σε θετικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, δύο ημέρες πριν τις κρισιμότερες εθνικές εκλογές μετά την Μεταπολίτευση.
Η προσοχή της αγοράς επικεντρώνεται στα σενάρια για την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, εν μέσω έντονης αβεβαιότητας για τις προοπτικές της οικονομίας.
Στις 15:25 ο γενικός δείκτης ήταν υψηλότερα κατά 0,87% στις 693,29 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 16,1 εκατ. ευρώ περίπου. Νωρίτερα, η αγορά είχε διολισθήσει μέχρι τις 683,28 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 1,59%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε κατά 0,23% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν υψηλότερα κατά 1,40%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε άνοδο 4,97%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 51 ήταν σε θετικό έδαφος, 53 σε αρνητικό, ενώ 22 παρέμειναν αμετάβλητες.
Στα περισσότερα από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν πτωτικές τάσεις, ενώ άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ σε θετικό έδαφος δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 υποχωρούσε κατά 0,65%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,25% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,54%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε κέρδη 1,73% και στην Ιταλία 0,64%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν κυρίως πτωτικές τάσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Μόλις ένας στους τέσσερις Αμερικανούς τάσσεται υπέρ των επιθέσεων στο Ιράν
- Επίθεση σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο ανοιχτά του Ντουμπάι
- Τέξας: Εξετάζεται αν ο δράστης των πυροβολισμών στο Όστιν εμπνεύστηκε από τις επιθέσεις στο Ιράν
- Παναθηναϊκός – Άρης: Αδράνεια στην «κίτρινη» άμυνα, 1-0 οι «πράσινοι» με Ερνάντεθ (vid)
- Αεροπορικές επιδρομές στην Τεχεράνη – Διακόπηκε μετά από πλήγμα η μετάδοση της κρατικής τηλεόρασης
- ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0: Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν μετά από τρεις αγωνιστικές και βλέπουν κορυφή
