Εν αναμονή της παράδοσης του Μάκη Ψωμιάδη στις ελληνικές αρχές
Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να εκτελεστεί η απόφαση της έκδοσης του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος είναι εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών. Έτσι, κλιμάκιο της Interpol στην ΠΓΔΜ θα παραδώσει στις 14:00 στα σύνορα τον Μάκη Ψωμιάδη στο ελληνικό κλιμάκιο.
Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να εκτελεστεί η απόφαση της έκδοσης του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος είναι εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών. Έτσι, κλιμάκιο της Interpol στην ΠΓΔΜ θα παραδώσει στις 14:00 στα σύνορα τον Μάκη Ψωμιάδη στο ελληνικό κλιμάκιο.
Ο κ. Ψωμιάδης, στις 9 Νοεμβρίου 2011, συνελήφθη από την αστυνομία της ΠΓΔΜ, ενώ βρισκόταν σε καφετέρια κοντά στο κέντρο των Σκοπίων. Στη συνέχεια, ο ανακριτής του Πρωτοδικείου των Σκοπίων είχε διατάξει την προφυλάκισή του.
Από τότε εκκρεμούσε η έκδοση του πρώην μεγαλοπαράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ όλο αυτό το διάστημα οι αρμόδιες αρχές της ΠΓΔΜ προέβαλαν γραφειοκρατικά προβλήματα, τα οποία, όμως, τελικά ξεπεράστηκαν.
Σε βάρος του κ. Ψωμιάδη εκκρεμούσε το διάστημα εκείνο, το, από 27.9.2011, ένταλμα σύλληψης, του 9ου τακτικού ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ από 27.9.2011 εκκρεμούσε ένταλμα προσωρινής κράτησης από τον ίδιο ανακριτή, το οποίο εκδόθηκε κατόπιν βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (βούλευμα 3150/2011).
Ο μεγαλοπαράγοντας της ΠΑΕ Καβάλας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε «στημένα» παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει τις κατηγορίες:
- της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωση,
- της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια,
- της εκβίασης με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση
- της ηθικής αυτουργίας σε απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα επιδόματα και τα εφάπαξ που θα καταβληθούν από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 6 Μαρτίου
- Super League: Σέντρα στην 23η αγωνιστική – Σημαντικά παιχνίδια σε Περιστέρι, Ηράκλειο και Νίκαια
- Συντάξεις: Έρχεται αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης – Το χρονικό «παράθυρο» του μέτρου
- Μαρία Λαδά: «Να μην περιοριστεί η μνήμη της σε λόγια θλίψης» – Ένωση ΑμεΑ για το δυστύχημα
- Πώς θα λυθεί το κυκλοφοριακό στον Κηφισό – Οι προτάσεις του καθηγητή Ματσούκη
- Στις 12:00 η μεγάλη συγκέντρωση για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη – Κλείνουν έξι σταθμοί του μετρό
