Σύσκεψη για τα έργα αποχέτευσης και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων στην Αττική
Τα έργα αποχέτευσης και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων συζήτησαν σε σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ οι υπουργοί ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου και ΥΠΟΜΕΔΙ Μ. Βορίδη, ο ειδικός γραμματέας Υδάτων Α. Ανδρεαδάκης και ο δ.συμβούλος της ΕΥΔΑΠ Ν. Μπάρδης.
Η εξέλιξη των έργων σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των υπουργείων είναι :
· Για τα έργα αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης, για τα οποία αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στο ΕΠΠΕΡΑΑ επικαιροποιημένος και τροποποιημένος φάκελος του έργου, από τον Δήμο σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, στην οποία να περιγράφεται και να στοιχειοθετείται η προτεινόμενη από την ΕΥΔΑΠ νέα λύση διοχέτευσης των λυμάτων προς το ΚΕΛ Ψυττάλειας, προκειμένου το ΕΠΠΕΡΑΑ να προβεί στην τροποποίηση των όρων ένταξης.
· Για τον Δήμο Σαρωνικού, για τον οποίο με βάση τα πρόσφατα υποβληθέντα αλλά και πρόσθετα στοιχεία τεκμηρίωσης που θα υποβληθούν από τον Δήμο σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από την ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ της νέας προτεινόμενης από την ΕΥΔΑΠ λύσης διοχέτευσης των λυμάτων στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Ψυττάλειας, προκειμένου η ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ να συνεχίσει απρόσκοπτα την διαδικασία ένταξής του.
· Για τον Δήμο Σπάτων, για τον οποίο επισημάνθηκε ότι η αξιολόγηση και εν συνεχεία ένταξη του προταθέντος από τον Δήμο έργου αποχέτευσης προϋποθέτει την ενεργοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής για τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών και εν συνεχεία ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής του ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων.Ειδικότερα, επισημάνθηκε ότι η πορεία της εξέλιξης του έργου ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την πλήρη εναρμόνιση της χώρας μας με τις κοινοτικές οδηγίες.
in.gr
- Παντρεύτηκαν στο Περιστέρι… και η Ρία Ελληνίδου είχε δίπλα στην εκκλησία συναυλία
- Επίθεση στο Μπόνταϊ: Οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν έρευνα για την άνοδο του αντισημιτισμού
- Φερνάντο για πιθανή αποχώρηση Τζόουνς: «Πρώτη φορά το ακούω, θα συνεχίσουμε να βασιζόμαστε πάνω του»
- Σάκης Ρουβάς: Πήρε αγκαλιά τη Νατάσσα Θεοδωρίδου και του σκίστηκε το παντελόνι
- Πολιτική κόντρα για τους αγρότες – «Η κυβέρνηση σαν βαμπίρ έπεσε στις επιδοτήσεις για να τις μοιράσει σε Φραπέδες»
- Ο Τζόουνς θέλει Ολυμπιακό, αλλά η Παρτίζαν ακούει προτάσεις και συζητάει με την Dubai BC
