Παρακολουθώντας την κρίση να μειώνει όλο και περισσότερο τον αριθμό των εισιτηρίων, οι κινηματογράφοι άρχισαν -επιτέλους- ο ένας μετά τον άλλο να ρίχνουν τις τιμές, ξανασυστήνοντας έτσι το σινεμά ως τη φτηνή διασκέδαση που ήταν πάντα.

Εισιτήρια των 6 και των 7 ευρώ, προσφορές, δύο εισιτήρια δώρο στην τιμή του ενός, ειδικές τιμές για φοιτητές και οικογένειες. Οι αιθουσάρχες κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνουν ανταγωνιστικοί σε μια εποχή που ακόμα και το να δεις μια ταινία σε αίθουσα μοιάζει με πολυτέλεια.

Συγκεκριμένα, η γενική τιμή εισιτηρίου στα Village Cinemas μειώθηκε στα 7 ευρώ για όλες τις ημέρες και τις ώρες. Η νέα τιμή ισχύει για όλες τις αίθουσες και τις προβολές, εκτός από τις 3D προβολές και εκείνες για τις αίθουσες Gold Class και Comfort.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η γενική είσοδος στα Village Cinemas ήταν 8,5 ευρώ τις καθημερινές και 9,5 ευρώ την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, τα σινεμά διατηρούν τις ισχύουσες προσφορές τους, όπως το φοιτητικό εισιτήριο των 5 ευρώ κάθε Δευτέρα και Τρίτη, το οικογενειακό πακέτο, αλλά και προσφορά με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που προσφέρει δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός, δίνοντας την ευκαιρία στους κινηματογραφόφιλους να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ταινία, μόνο με 3,5 ευρώ κάθε Τετάρτη.

Αλλά και οι κινηματογράφοι Odeon αποφάσισαν τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα 7,5 ευρώ και τη μείωση των 3D προβολών στα 10 ευρώ.

Παράλληλα, τα μέλη του Club Cineφίλοι της Odeon, οι φοιτητές και τα παιδιά θα απολαμβάνουν επιπλέον έκπτωση ενός ευρώ στις καινούργιες τιμές (6,5 ευρώ για τις κανονικές και 9 ευρώ για τις 3D προβολές).

Εκπτώσεις και προσφορές πραγματοποιούν εδώ και καιρό και άλλα σινεμά της Αθήνας.

Την αρχή για τα multiplex έκαναν τα Ster Cinemas. Η μείωση τιμής του εισιτηρίου στα 6.50 ευρώ για τις κανονικές προβολές και 10 ευρώ για το 3D, ξεκίνησε από τα Ster Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη τέλη Σεπτέμβρη του 2011.

Aκολούθησαν τα Ster Pantheon Plaza στη Λάρισα, και υποδεχτήκαμε τη νέα χρονιά στα Ster Escape στο Ίλιον με τη νέα τιμή, καθώς και τα Ster Veso Mare στην Πάτρα.

Το σινεμά διοργανώνει και ladies night τις Τετάρτες (δύο γυναίκες πληρώνουν μόνο ένα εισιτήριο), ενώ διατηρούν προσφορά και με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Οι κινηματογράφοι Αθήναιον (σε Γλυφάδα και Αμπελόκηπους) έχουν γενική είσοδο από Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη 7,5 ευρώ και τις υπόλοιπες ημέρες 8 ευρώ. Την Τετάρτη το σινεμά έχει γενική είσοδο 4,5 ευρώ για τις κανονικές προβολές και 8,5 ευρώ για τις ταινίες 3D.

Ωστόσο, για παιδιά, μαθητές, φοιτητές, για άτομα άνω των 60 ετών και για όλες τις προβολές πριν από τις 18:30 η τιμή είναι 6,5 ευρώ. Το σινεμά διαθέτει προσφορά και για τις προβολές 3D για παιδιά και φοιτητές (αντί 10,5 πληρώνουν 8,5 ευρώ).

Το Αελλώ Cinemax στην Πατησίων και το Νιρβάνα Cinemax προσφέρουν κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στα δύο εισιτήρια το ένα δώρο, ενώ διαθέτουν οικογενειακό πακέτο με 5 ευρώ (ισχύει καθημερινά για οικογένειες με τουλάχιστον ένα παιδί κάτω των 12 ετών, εκτός 3D προβολών), ενώ οι παρέες μπορούν να δουν σινεμά με 5 ευρώ το εισιτήριο (ισχύει καθημερινά για παρέες 3 ατόμων μέχρι τις προβολές των 19:00, εκτός 3D.

Τα Κηφισιά Cinemax προσφέρουν κάθε Πέμπτη στα δύο εισιτήρια, το ένα δώρο.

Δεν είναι μόνο τα multiplex που κάνουν εκπτώσεις. Για παράδειγμα, στον κινηματογράφο Ιντεάλ μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ταινία κάθε Δευτέρα, δίνοντας 10 ευρώ για δύο άτομα.

Η γενική είσοδος στον κινηματογράφο Έλλη είναι 6 ευρώ, ενώ κάθε Τετάρτη ο Δαναός έχει γενική είσοδο 5 ευρώ.

Το νέο Gazarte Cinema στο Γκάζι ρίχνει ακόμα περισσότερο τις τιμές. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη το εισιτήριο κοστίζει 4,5 ευρώ, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες ο κινηματογράφος έχει γενική είσοδο 8 ευρώ και 6 ευρώ το φοιτητικό εισιτήριο.

Το Άστυ διαθέτει φοιτητικό εισιτήριο και για θεατές άνω των 65 ετών (στην τιμή των έξι ευρώ εκτός Σαββάτου και Κυριακής).

Στο κλασικό Σινεάκ στον Πειραιά, κάθε Δευτέρα το εισιτήριο για δύο άτομα κοστίζει 5 ευρώ κατ’ άτομο, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες ισχύουν εκπτώσεις για ΑΜΕΑ (5 ευρώ το εισιτήριο) και φοιτητές (6 ευρώ το εισιτήριο).

Έτσι, το αίτημα για φτηνό σινεμά που είχαν εκφράσει πολλοί σινεφίλ γίνεται, πλέον, πραγματικότητα, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς θεατές να απολαύσουν την αγαπημένη τους ταινία σε μια σκοτεινή αίθουσα: εκεί όπου η εμπειρία του να βλέπεις μια ταινία παραμένει μοναδική.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο