Την Παρασκευή η συζήτηση στο ΣτΕ της προσφυγής της ΑΔΕΔΥ για την εφεδρεία
Συζητείται την Παρασκευή στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η προσφυγή της ΑΔΕΔΥ κατά της συνταγματικότητας των διατάξεων, «περί κατάργησης κενών θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και εργασιακής εφεδρείας». Στην προσφυγή της η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη διάταξη είναι αντίθετη σε διατάξεις του Συντάγματος και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Επίσης, εκφράζει την αντίθεσή της στις προωθούμενες ρυθμίσεις για την «αξιολόγηση των Δημοσίων Υπηρεσιών και του υπηρετούντος προσωπικού στο Δημόσιο».
Συζητείται μεθαύριο, Παρασκευή, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η προσφυγή της ΑΔΕΔΥ κατά της συνταγματικότητας των διατάξεων, «περί κατάργησης κενών θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και εργασιακής εφεδρείας» (άρθρο 34 ν. 4024/2011).
Στην προσφυγή της η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη διάταξη είναι αντίθετη σε διατάξεις του ελληνικού Συντάγματος και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.
Αντίθετη με την προωθούμενη αξιολόγηση
Την αντίθεσή της στις προωθούμενες ρυθμίσεις για την «αξιολόγηση των Δημοσίων Υπηρεσιών και του υπηρετούντος προσωπικού στο Δημόσιο», εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.
Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει αποκλειστικό στόχο την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και τον περιορισμό των εργαζομένων στο Δημόσιο, κατά 150.000 και πλέον έως το 2015.
Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση της επιτυχούς εφαρμογής και της βιωσιμότητας ενός συστήματος αξιολόγησης, που ως στόχο θα έχει το δημοκρατικό εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και την αναβάθμιση της κρατικής μηχανής, είναι η αποκομματικοποίηση του Δημοσίου και η απεξάρτηση της Δημόσιας Διοίκησης από αναχρονιστικές νοοτροπίες και πελατειακές πρακτικές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο έρωτας της Τζέιν Φόντα και του Τεντ Τέρνερ – «Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τσακωμούς»
- Τρόφιμα: Τι έδειξαν οι έλεγχοι για υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων
- Κρουαζιερόπλοιο MV Hondius: Εν πλω προς τα Κανάρια – «Όλοι θα μείνουν μέσα μέχρι την άφιξη των αεροσκαφών»
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 22χρονος που έτρεχε με 162 χλμ στην εθνική οδό
- Εγκαινιάστηκε το πρώτο Αυτοδιοικητικό-Επιχειρηματικό Κέντρο στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης
- Παράπονα του Κομπανί για τη διαιτησία: «Πολλές αποφάσεις εναντίον μας»
