Ένας κακός ΠΑΟ, «άγγιξε» τη νίκη, αλλά έχασε στο Ισραήλ
Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 15 (41-26) πόντους από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και τελικά ηττήθηκε στην εκπνοή με 65-62 με τους Ισραηλινούς να παίρνουν το προβάδισμα με 2-1 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Πλέον, την Πέμπτη οι δύο ομάδες θα δώσουν τον τέταρτο αγώνα τους με τους «πράσινους» να ψάχνουν τη νίκη της ισοφάρισης για να γυρίσουν στην Αθήνα σε πέμπτο αγώνα. Διαφορετικά, η Μακάμπι θα πάρει το εισιτήριο για το final four της Κωνσταντινούπολης.
Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 15 (41-26) πόντους από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και τελικά ηττήθηκε στην εκπνοή με 65-62 με τους Ισραηλινούς να παίρνουν το προβάδισμα με 2-1 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκα.
Πλέον, την Πέμπτη (22:05) οι δύο ομάδες θα δώσουν τον τέταρτο αγώνα τους με τους «πράσινους» να ψάχνουν τη νίκη της ισοφάρισης για να γυρίσουν στην Αθήνα σε πέμπτο αγώνα. Διαφορετικά, η Μακάμπι θα πάρει το εισιτήριο για το final four της Κωνσταντινούπολης.
Η εικόνα του ματς…
Η Μακάμπι έπαιξε έξυπνα στην άμυνα τους «πράσινους» και στο α’ μέρος είχε τον απόλυτο έλεγχο. Στο 30′ οι παίκτες του Ομπράντοβιτς είχαν μειώσει στο -6 και στο τέταρτο δεκάλεπτο με τρίποντα από Διαμαντίδη, Καϊμακόγλου ξαναμπήκαν σε διεκδίκηση νίκης. Αστοχος ο Καλάθης έξω από τα 6.75 στα 2», ενώ πριν ήρωας της Μακάμπι έγινε ο Ρίτσαρντ Χέντριξ που πήρε επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε, μετά από κόψιμο του Μπατίστ στον Λάνγκφορντ.
Αν η Μακάμπι είχε συμπληρώσει νωρίτερα τα 5 φάουλ, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό, αφού οι παίκτες του Ομπράντοβιτς κέρδιζαν το ένα φάουλ πίσω από το τέλος στο τέλος (σε 3 διαδοχικά υπέπεσε ο Ντέβιν Σμιθ) αλλά δεν είχαν δικαίωμα για βολές. Πρώτος σκόρερ της Μακάμπι αναδείχτηκε ο Οχαγιόν (12π.) ενώ μοίρασε και 6 ασίστ και έκανε 3 κλεψίματα. Ο Σμιθ ήταν ουσιαστικός με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ. Για τον Παναθηναϊκό, ο Μπατίστ σημείωσε 13 πόντους εκ των οποίων τους 7 στη 2η περίοδο. Ο Βουγιούκας που έδωσε το έναυσμα για ανάκαμψη στις αρχές της 3ης περιόδου με 6 σερί πόντους σταμάτησε στους 11 και 10 είχε ο Διαμαντίδης.
Με εξαίρεση, ένα μικρό διάστημα, όταν απάντησε με σερί 0-5, στο αρχικό 5-0 σερί της Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος των περιστάσεων στην πρώτη περίοδο, που έληξε 24-13. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν προσωρινά, με την έναρξη της 2ης περιόδου μειώνοντας σε 26-20. Όμως, αποδείχτηκε… απλά ένα ξέσπασμα. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς, χωρίς συγκέντρωση υπέπεσαν σε 11 λάθη στο ά μέρος και έδειχναν ανήμποροι να βρουν λύσεις απέναντι στην ενέργεια που έβγαζε η Μακάμπι στην άμυνα. Τα 6 κλεψίματα, τα μόνο 4 λάθη και οι 6 ασίστ των παικτών του Μπλατ συνθέτουν την εικόνα ανωτερότητας που επέδειξε η Μακάμπι για να προσπεράσει για 2η φορά με +11, 37-26 στο 28ο λεπτό -με κορυφαίους τους Σμιθ, Οχαγιόν και Μπλου (3 φάουλ απ’ το 16ο λεπτό)- ενώ «άγγιξε» και το +15, 41-26, πριν διαμορφώσει ο Καϊμακόγλου το 41-28 σκορ ημιχρόνου.
Οι φωνές του Ομπράντοβιτς προς τον Βουγιούκα καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους… έπιασαν τόπο. Ο διεθνής σέντερ μπήκε μέσα… αφηνιασμένος και πέτυχε τους 6 πρώτους πόντους από επιμέρους σκορ 2-8 του Παναθηναϊκού, 43-36, με κάρφωμα του Περπέρογλου. Ήταν όμως η άμυνα του Παναθηναϊκού που είχε βελτιωθεί: η Μακάμπι είχε υποπέσει σε 4 λάθη στα πρώτα λεπτά του 3ου δεκαλέπτου… όσα είχε κάνει δηλαδή στο πρώτο μέρος.
Ο Μπατίστ διαμόρφωσε το 50-44 στο 30′ και ο Παναθηναϊκός φώναξε ζωντανός με την επιστροφή στο παρκέ για το τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο: Μπατίστ, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης και Καϊμακόγλου έκαναν το 61-58. Ο Καλάθης, αφού πρώτα αστόχησε σε τρίποντο, μείωσε σε 61-60 εν συνεχεία. Ολιγωρία στην άμυνα αμέσως μετά για τους «πράσινους», την οποία δε συγχώρησε ο Σμιθ, 63-60.
Ο Καλάθης κατάφερε και μείωσε στον πόντο, 63-62, μέσα στην «κολασμένη» ατμόσφαιρα του κλειστού της Μακάμπι, αλλά όλα κρίθηκαν όταν ο Χέντριξ πήρε το επιθετικό φάουλ, μετά από κόψιμο του Μπατίστ στο Λάνγφορντ και σκόραρε, 65-62. Ο Καλάθης δεν είχε τύχη έξω από τα 6.75… ο Λάνγκφορντ πήρε το ριμπάουντ και η Μακάμπι πήρε προβάδισμα στη σειρά.
Τα δεκάλεπτα: 24-13, 41-28, 50-44, 65-62
Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Μαρτίν (Ισπανία), Ανκαραλί (Τουρκία)
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ντέιβιντ Μπλατ): Παπαλουκάς, Χέντριξ 9, Σμιθ 11, Μπλου 8 (2), Ελιγιάχου 8, Πνίνι 2, Μπούρστεϊν 3 (1), Οχαγιόν 12 (1), Τζέιμς, Σχορτσανίτης 8, Λάνγκφορντ 4
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 13, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8 (2), Βουγιούκας 11, Καλάθης 11, Σμιθ, Καϊμακόγλου 7 (1), Γιασικεβίτσιους.
Περισσότερα σε λίγο…
Το πρόγραμμα των τρίτων αγώνων για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα:
Τετάρτη 28/3
20:00 Μπιλμπάο (Ισπανία) – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
21:00 Ολυμπιακός – Σιένα (Ιταλία)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης, Ρίτσαρντ Σιάο ευχήθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα γενέθλιά του
- Ο Πέδρο Πασκάλ μιλάει για τη μακροχρόνια φιλία του με την Σάρα Πόλσον – «Δεν υπάρχω χωρίς εσένα»
- Κουτσούμπας στον Τύρναβο: Είμαστε με τα μπλόκα της αγροτιάς. Είμαστε με όποια μορφή πάλης αποφασίσετε εσείς
- Στη Βηθλεέμ ετοιμάζονται για τα πρώτα τους Χριστούγεννα μετά από 2 χρόνια
- Λιντς – Λίβερπουλ 3-3: Νέα «γκέλα» για τους «ρεντς»
- Κακοκαιρία Byron: Ξεπέρασε τα 280 χιλιοστά το ύψος βροχής στην Παλαιοκούνδουρα Μάνδρας στο τριήμερο
