Η φωτογραφία της ημέρας – Σάββατο 24 Μαρτίου 2012: Ξεκινά η παραγωγή του “Humvee”
Παραμονή της Εθνικής μας Εορτής το έτος 1983 στο Αμερικανικό Πεντάγωνο παίρνουν μία απόφαση η οποία θα ξεκινούσε μία μόδα με διάρκεια 10 (ίσως και παραπάνω) ετών.
Την Άνοιξη του 1983 οι υπεύθυνοι μεταφορών του Στρατού των ΗΠΑ εγκρίνουν συμβόλαιο ύψους 1 δις δολαρίων (περίπου 75.352.269.756 €) για την AM General Corporation. Η εταιρία ανέλαβε να δημιουργήσει και να εξελίξει 55.000 High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicles (HMMWV).
Από τα παραπάνω αρχικά το όχημα πήρε και το όνομά του «Humvee» και σχεδιάστηκε για να κινείται το ίδιο εύκολα στην παραλία του Miami αλλά και να μεταφέρει στρατεύματα και υλικά σε πεδία μάχης.
Εμείς το είδαμε για πρώτη φορά το 1989 στην εισβολή στον Παναμά, αλλά η εικόνα του μας έγινε συνήθεια στον πόλεμο του Περσικού Κόλπου στις αρχές της δεκαετίας του 90.
auto.in.gr
- Γυναίκα ανακάλυψε 35 αυθεντικά χαρακτικά του Ρέμπραντ σε παλιό οικογενειακό συρτάρι
- Αλήθεια: Γιατί δεν την λέμε πάντα, ιδιαίτερα στους δικούς μας ανθρώπους;
- Φόβους για πανδημία από γρίπη των ζώων εκφράζει ο ΠΟΥ
- Γιατί δεν ήρθε ακόμη το τέλος της κυριαρχίας του δολαρίου
- Ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί – «Ακροβατισμοί» Μερτς μεταξύ ΗΠΑ, Κίνας και πολιτικής φθοράς στη Γερμανία
- Βρετανία: Μια υδραυλικός κατόρθωσε να ανατρέψει τα εκλογικά σχέδια του Κιρ Στάρμερ





