Διεύρυνση του γερμανικού ομοσπονδιακού ελλείμματος λόγω συμμετοχής στα Ταμεία Στήριξης
Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τροποποιημένο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2012, το οποίο αντανακλά την υψηλότερη του αναμενομένου συμβολή του Βερολίνου προς τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς αρωγής το τρέχον οικονομικό έτος, καθώς και το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013. Κατά συνέπεια, το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί στα 34,8 δισ. ευρώ, έναντι 26 δισ. ευρώ.
Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τροποποιημένο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2012, το οποίο αντανακλά την υψηλότερη του αναμενομένου συμβολή του Βερολίνου προς τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς αρωγής το τρέχον οικονομικό έτος, καθώς και το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013.
Το έλλειμμα του προϋπολογισμού, το οποίο αφορά μόνον στο ομοσπονδιακό κράτος, αναμένεται να διαμορφωθεί σε 34,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το κείμενο που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο.
Το αρχικό σχέδιο που εγκρίθηκε πέρυσι προέβλεπε έλλειμμα ύψους περίπου 26 δισ. ευρώ.
Όπως είναι γνωστό, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης αποφάσισαν πρόσφατα να επισπευσθεί κατά ένα έτος η έναρξη λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), και να καταβληθεί αντιστοίχως νωρίτερα η κεφαλαιακή συνεισφορά τους σε αυτόν.
Ως αποτέλεσμα, η Γερμανία θα καταβάλει 8,7 δισ. ευρώ το τρέχον έτος για το μερίδιό της στον ΕΜΣ. Συνολικά, η γερμανική συμμετοχή θα ανέλθει σε 22 δισ. ευρώ, αλλά θα καταβληθεί σε πολλές δόσεις.
Το 2013, το ομοσπονδιακό έλλειμμα προβλέπεται ότι θα μειωθεί σε 19,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος, ενώ στη συνέχεια θα μειώνεται σταδιακά μέχρι να φτάσει σχεδόν στο μηδέν το 2016.
Το ομοσπονδιακό έλλειμμα αποτελεί συνιστώσα του γερμανικού δημοσίου ελλείμματος, το οποίο περιλαμβάνει επίσης τους λογαριασμούς των περιφερειακών κρατών, την τοπική αυτοδιοίκηση και τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ – Ιράν: Σημάδια προόδου στις προσπάθειες να υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία – Ο ρόλος του Πακιστάν
- Πώς έγινε η κινηματογραφική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη
- Η Κούβα απαντά στον κουβανικής καταγωγής Ρούμπιο κάνοντάς τον μαριονέτα του Muppet Show
- Ο υποψήφιος δήμαρχος της Λίμα χτυπά σύμβουλό του με τέιζερ και σκάει στα γέλια [βίντεο]
- Συνταγή: Σαλάτα με παντζάρια και μπουράτα
- Αύξηση του πραγματικού εισοδήματος των νοικοκυριών σε όλη την Ευρώπη το 2025 – Νικητές και χαμένοι

