Επανέρχεται η ΝΔ στις καταγγελίες περί «ρουσφετολογικών τοποθετήσεων»
Επανέρχεται η ΝΔ στις καταγγελίες περί «ρουσφετολογικών προαγωγών και τοποθετήσεων 'ημετέρων'» από το ΠΑΣΟΚ. Μετά την αντίστοιχη χθεσινή (Τετάρτη) δήλωσή του για το υπουργείο Οικονομικών και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης διεύρυνε την Πέμπτη τις καταγγελίες, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τον υπουργό Υγείας Ανδρέας Λοβέρδο και τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Απάντηση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.
Επανέρχεται η ΝΔ στις καταγγελίες περί «ρουσφετολογικών προαγωγών και τοποθετήσεων ‘ημετέρων’» από το ΠΑΣΟΚ. Μετά την αντίστοιχη χθεσινή (Τετάρτη) δήλωσή του για το υπουργείο Οικονομικών και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης διεύρυνε την Πέμπτη τις καταγγελίες, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τον υπουργό Υγείας Ανδρέας Λοβέρδο και τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, ο κ. Λοβέρδος «λίγες ημέρες πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών σπεύδει να ανανεώσει τις θητείες Διοικητών Νοσοκομείων και άλλων Φορέων για ακόμα δύο χρόνια, προκειμένου να ‘συνεχίσουν’ το έργο της πλήρους διάλυσης των Νοσοκομείων». Αντιστοίχως, η ΝΔ βάλει κατά του κ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι προχωρά σε διορισμούς νέων μελών στις διοικήσεις φορέων, όπως η ΔΕΗ, ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), στον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) και στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).
Ο κ. Μιχελάκης κάνει λόγο για «απαράδεκτη πρακτική, που δεν πρόκειται να γίνει δεκτή» και σημειώνει: «Με δεδομένο ότι η παρούσα κυβέρνηση εκπληρώνει σύντομα το σκοπό για τον οποίο σχηματίσθηκε και η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο, ζητάμε να σταματήσουν άμεσα αυτές οι κομματικές και ρουσφετολογικές πρακτικές».
Στη χθεσινή καταγγελία της ΝΔ απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, χαρακτηρίζοντάς την ανυπόστατη και συκοφαντική. Καλούμε τον εκπρόσωπο της ΝΔ εάν πράγματι ενδιαφέρεται για την αξιοκρατία, να γίνει συγκεκριμένος ώστε να εξεταστούν οι καταγγελίες του, αλλιώς να σταματήσει να δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα. Παίζει εν ου παικτοίς. Επισημαίνουμε ότι ο κ. Μιχελάκης είναι υπότροπος στην εκτόξευση αβάσιμων καταγγελιών και, συνεπώς, η πρακτική του είναι μάλλον προϊόν σκοπιμότητας παρά αφροσύνης ώστε να του αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός κατά την επιμέτρηση της πολιτικής κύρωσης» καταλήγει.
* Το βράδυ, ο κ. Μιχελάκης με μία νέα καταγγελία: «Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρίας ΛΑΡΚΟ, με πρόσχημα τη φύλαξη των χώρων των μεταλλείων, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, μεθοδεύει και προαγωγές υπαλλήλων της, χωρίς διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια. Πρόκειται για άλλη μια ρουσφετολογική μεθόδευση, παραμονές των εθνικών εκλογών. Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό να σταματήσει άμεσα τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις» αναφέρει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Σομποσλάι απολογήθηκε στους οπαδούς της Λίβερπουλ
- Τέλος οι ουρές για την ανανέωση διπλώματος οδήγησης – Θα γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά
- Τραμπ: Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα να κάνει συμφωνία – Χωρίς συμφωνία, οι εξελίξεις δεν θα είναι ευχάριστες
- Ουγγαρία: Ημέρες και πράξεις του Βίκτορ Όρμπαν – Το τέλος της κυριαρχίας και του εθνικού συντηρητισμού
- Το γκολ της χρονιάς: Αμυντικός σκόραρε με ραμπόνα εκτός περιοχής (vid)
- Φεύγει ή δε φεύγει; Ο Στέφανο Γκαμπάνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Dolce & Gabbana

