Απόφαση-σταθμός του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αργεντινής για τις αμβλώσεις
To Ανώτατο Δικαστήριο της Αργεντινής αποφάνθηκε ομόφωνα ότι οι γυναίκες που έχουν πέσει θύμα βιασμού δεν θα διώκονται σε περίπτωση έκτρωσης. Είχε προηγηθεί η απόφαση περιφερειακού δικαστηρίου σχετικά με την περίπτωση 15χρονης, στην οποία ασκήθηκε δίωξη επειδή έκανε έκτρωση, παρά το γεγονός ότι είχε πέσει θύμα βιασμού. Υπολογίζεται ότι στην Αργεντινή 500 χιλιάδες γυναίκες καταφεύγουν στην παρανομία για μία άμβλωση.
To Ανώτατο Δικαστήριο της Αργεντινής αποφάνθηκε ομόφωνα ότι οι γυναίκες που έχουν πέσει θύμα βιασμού δεν θα διώκονται σε περίπτωση έκτρωσης.
Είχε προηγηθεί η απόφαση περιφερειακού δικαστηρίου σχετικά με την περίπτωση 15χρονης, στην οποία ασκήθηκε δίωξη επειδή έκανε έκτρωση, παρά το γεγονός ότι είχε πέσει θύμα βιασμού.
Υπολογίζεται ότι στην Αργεντινή 500 χιλιάδες γυναίκες καταφεύγουν στην παρανομία για μία άμβλωση.
H απόφαση, όπως σχολιάζουν τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας, έρχεται ουσιαστικά να προστατέψει αποκλειστικά τις περιπτώσεις των γυναικών που έπεσαν θύμα βιασμού, βάζοντας παράλληλα φρένο στις πρακτικές άμβλωσης γιατρών και νοσοκομείων, εκεί όπου δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.
Η απόφαση θεωρείται πραγματικά σταθμός για μια χώρα, όπου και η λέξη μόνο «άμβλωση», όταν έφτανε στο Ανώτατο Δικαστήριο, αντιμετωπιζόταν ως ταμπού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έντονος διάλογος του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Ιρανό στον ΟΗΕ: «Να είστε ευγενής» – «Το καθεστώς σας σκοτώνει χιλιάδες»
- Τα αντίποινα του Ιράν στην επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ έφεραν τον πόλεμο στην πόρτα του Περσικού Κόλπου
- Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ – Κηρύχθηκαν 40 ημέρες πένθους
- Νεκροί η κόρη, ο γαμπρός, ο εγγονός και η νύφη του Αλί Χαμενεΐ κατά τις πρωινές επιθέσεις
- Στενά του Ορμούζ: Τα τάνκερ αποφεύγουν το θαλάσσιο πέρασμα μετά τις επιθέσεις στο Ιράν
- Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίον του Ιράν
