Αρης και… ήταν καλά, δείχνοντας στον ΠΑΟΚ ποιος είναι το «αφεντικό»
Ο Άρης αναδείχτηκε νικητής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, αφού στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών νίκησε τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο με 81-71, συμπληρώνοντας εννέα νίκες και αναπτερώνοντας τις ελπίδες του για παρουσία στα πλέι οφ. Οι «κίτρινοι» ανέβηκαν στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, διεκδικώντας ακόμα και την 6η της κανονικής περιόδου.
Ο Άρης αναδείχτηκε νικητής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, αφού στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών νίκησε τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο με 81-71, συμπληρώνοντας εννέα νίκες και αναπτερώνοντας τις ελπίδες του για παρουσία στα πλέι οφ. Οι «κίτρινοι» ανέβηκαν στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, διεκδικώντας ακόμα και την 6η της κανονικής περιόδου.
Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή χρειάστηκε ένα ξέσπασμα στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου για να ξεφύγει από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια… κυνηγούσε συνέχεια στο σκορ. Οι γηπεδούχοι συντηρούνταν στο +18 (60-42) μέχρι και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος τη τρίτης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο, ο Ταπούτος αρχικά και στη συνέχεια ο Βεργίνης δέχθηκαν τεχνικές ποινές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δώσει εύκολους πόντους στον «Δικέφαλο του Βορρά» αλλά και να χαλάσει το ρυθμό των γηπεδούχων, με το σκορ να γίνεται 61-48 και το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 65-53.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η διαφορά διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα (68-57) με το τρίτο. Παρά το γεγονός ότι ο Άρης έδειχνε νευρικότητα στο παιχνίδι του, πετυχαίνοντας καλάθια με δυσκολία, η «αντεπίθεση» δεν ερχόταν από τον «Δικέφαλο του Βορρά», γι’ αυτό η διαφορά διατηρούνταν στο +10 (73-63). Ο Νίκος Παππάς, ο οποίος προσπαθούσε σχεδόν μόνος του για να αποτρέψει την ήττα έκανε το 79-71, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Όμως, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι καλύτερο, με τον Άρη να επικρατεί με το τελικό 81-71.
Κορυφαίος για τον Άρη ήταν ο Ρόναλντ Ντέιβις που σημείωσε 25 πόντους έχοντας όμως για άξιους συμπαραστάτες του τους Δημήτρη Βεργίνη και Χρήστο Ταπούτο που σημείωσαν από 11 και 13 πόντους.
Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν Παππάς, Ντικούδης και Καλλές, αλλά για μία ακόμη φορά ο Δικέφαλος του Βορρά είχε πολλά σκαμπανεβάσματα και δεν μπορούσε να βρει σταθερότητα στο παιχνίδι του
Τα δεκάλεπτα: 22-18, 49-38, 65-53, 81-71.
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 5(1), Κερούς 9, Ταπούτος 11 (2/2β., 3/5διπ., 1/1τρ.), Τσαϊρέλης 4, Ντέιβις 22 (11/15β., 4/5διπ., 1/3τρ.), Κρούσιτς 5, Μποχωρίδης, Μπόγρης 3, Μούλντροου 4, Τσαλδάρης 5(1), Βεργίνης 11 (1/3διπ., 3/6τρ.).
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπόγιοβιτς 2, Στίγκερς 7(1), Αράπης, Άλεκσιτς 5, Ντούβνιακ 3, Ντικούδης 15 (5/7β., 5/9διπ., 0/3τρ.), Πέτγουεϊ 2, Παππάς 18 (6/7β., 6/8διπ., 0/1τρ.), Γιαννακίδης 5 (1), Καλλές 11 (5/8β., 3/6διπ.), Τσακαλέρης 3 (1).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ – Κηρύχθηκαν 40 ημέρες πένθους
- Νεκροί η κόρη, ο γαμπρός, ο εγγονός και η νύφη του Αλί Χαμενεΐ κατά τις πρωινές επιθέσεις
- Στενά του Ορμούζ: Τα τάνκερ αποφεύγουν το θαλάσσιο πέρασμα μετά τις επιθέσεις στο Ιράν
- Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίον του Ιράν
- Η επίθεση στο Ιράν το μεγαλύτερο ρίσκο της εξωτερικής πολιτικής Τραμπ
- CIA για Ιράν: Ο Χαμενεΐ θα μπορούσε να αντικατασταθεί από σκληροπυρηνικούς των Φρουρών της Επανάστασης

