Αναβλήθηκε για τρίτη φορά η συνεδρίαση του ΔΣ του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), που αφορούσε την «υλοποίηση των έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική».

Η συνεδρίαση είχε συγκληθεί για τις 3 το μεσημέρι προκειμένου να αποφασιστεί η υλοποίηση του υφιστάμενου Περιφερειακού Σχεδιασμού Αττικής για τα απορρίμματα, με εξειδίκευση σε ό,τι αφορά τη δημιουργία τεσσάρων εργοστασιακών μονάδων (Φυλή, Λιόσια, Γραμματικό, Κερατέα) με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ.

Στο χώρο είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αντιδρούν και καταγγέλλουν τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Όταν άρχισαν να συγκεντρώνονται τα μέλη του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ (δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι), ανακοινώθηκε από το γραφείο του περιφερειάρχη Αττικής ότι η συνεδρίαση αναβάλλεται.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες στην είσοδο του κτιρίου δεν επέτρεπαν την ελεύθερη προσέλευση στο χώρο.

Μετά την ανακοίνωση της αναβολής της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ.Μπαλασόπουλος, δήλωσε ότι ο ΕΔΣΝΑ «μπορεί να συνεδριάσει οποιαδήποτε στιγμή θέλει», αλλά ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν θα επιτρέψει «τυχόν ιδιωτικοποίηση και παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ σε ιδιώτες».

Ο κ. Μπαλασόπουλος ισχυρίστηκε ότι οι Συμπράξεις Ιδιωτικού-Δημόσιου Τομέα οδηγούν σε απολύσεις και ότι οι δημότες θα δουν τα τέλη να εκσφενδονίζονται στα ύψη.

Τα υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, με κοινή τους ανακοίνωση, καταδίκασαν τη «βίαιη» αναβολή της συνεδρίασης από «οργανωμένες ομάδες (εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ)».

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε: «Θλίβομαι από το γεγονός ότι μια μικρή μειοψηφία εκπροσώπων συντεχνιακών συμφερόντων, που επιδιώκουν να πετάξουν 250 εκατ. από το ΕΣΠΑ, εμποδίζουν τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών της Πολιτείας. Το ότι φτάσαμε ως χώρα στην κατάσταση που είμαστε δεν είναι τυχαίο».

Μετά τη νέα αναβολή, και για «αποφυγή τυχόν επεισοδίων», θα αλλάξει πλέον και ο χώρος συνεδρίασης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ