Άνοιγμα λογαριασμών, δέσμευση ακινήτων για μεγαλο-οφειλέτες στο Δημόσιο
Οι περίπου 1.000 μεγαλο-οφειλέτες με χρέη στο Δημόσιο που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ μπαίνουν στην κορυφη των προτεραιοτήτων της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης στο υπουργείου Οικονομικών, η οποία έχει αρμοδιότητα να κινήσει όλα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης -ανάμεσά τους το άνοιγμα τραπεζικών λογιαρισμών και δέσμευση ακινήτων και απαιτήσεις σε χέρια τρίτων.
Οι οφειλές που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ μπαίνουν στην κορυφη των προτεραιοτήτων της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης στο υπουργείου Οικονομικών, η οποία έχει αρμοδιότητα να κινήσει όλα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης -ανάμεσά τους το άνοιγμα τραπεζικών λογιαρισμών και δέσμευση ακινήτων και απαιτήσεις σε χέρια τρίτων. Ο αριθμός των εν λόγω μεγαλο-οφειλετών βρίσκεται περίπου στους 1.000.
Η ομάδα που θα αναλάβει την «άσκηση πίεσης» στους μεγαλο-οφειλέτες συστάθηκε στη Γενική Διεύθυνση φορολογικών ελέγχων με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π.Οικονόμου και αριθμεί 40 ειδικούς ελεγκτές.
Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, «η επιδίωξη της είσπραξης για τις ανωτέρω οφειλές γίνεται κατά προτεραιότητα με συνδυασμένες και συμπληρωματικές ενέργειες έναντι άλλων μικρότερων οφειλών».
Ανάμεσα στις εντολές που έχει η ομάδα βρίσκεται και το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, σε εσωτερικό και εξωτερικό, με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ, και ο ενδελεχής έλεγχος της ακίνητης περιουσίας των μεγαλο-οφειλετών.
Προς το τελευταίο μάλιστα, οι έλεγχοι θα επεκτείνονται και στα υποθηκοφυλακεία για εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων που δεν έχουν δηλωθεί ή μετεγγραφεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οταν ο Τσιτσιπάς έδωσε για δίπλωμα το 2021 και κόπηκε – Είχε αγοράσει Τesla και δεν μπορούσε να το οδηγήσει
- Λίβανος: Οι IDF άνοιξαν πυρ κατά της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ – Ανακοίνωση καταδίκης από την UNIFIL
- Επένδυση Φλωρίδη στη συκοφαντία και τον κοινωνικό αυτοματισμό – «Μαζεύει» τα περί εγκληματικής οργάνωσης
- Η σιωπή του Λανουά για τις επίμαχες φάσεις της Τούμπας δικαιολογεί απόλυτα τις διαμαρτυρίες της ΠΑΕ Άρης
- Πέθανε στα 55 της η συγγραφέας των best seller Σόφι Κινσέλα – H «μητέρα» της shopaholic Μπέκι Μπλούμγουντ
- Ουγγαρία: Δεν θα δεχτούμε «ούτε έναν μετανάστη», απειλεί ο Όρμπαν – Αψηφά τη νέα συμφωνία της ΕΕ
