Καταγγελία για έλλειψη βασικών ογκολογικών φαρμάκων
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», μέσω της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης που διαθέτει, έγινε αποδέκτης πολλών τηλεφωνημάτων από γυναίκες ασθενείς με καρκίνο μαστού, οι οποίες δεν έλαβαν την αναγκαία θεραπεία τους, λόγω της έλλειψης oγκολογικών φαρμάκων σε ορισμένα Δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής, καθώς και στο Φαρμακείο του ΙΚΑ.
Επιπλέον, δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν τα φάρμακα για την θεραπεία τους από φαρμακεία της πόλης, καθώς οι φαρμακοποιοί αρνούνται να πιστώσουν τις ασφαλισμένες ασθενείς με τη δαπάνη του φαρμάκου.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα Ζωής» καταγγέλλει την έλλειψη βασικών αναντικατάστατων ογκολογικών φαρμάκων για τον καρκίνο του μαστού, από Δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής και το Φαρμακείο του ΙΚΑ, καθώς και την μη πίστωση των ασφαλισμένων ασθενών από τα φαρμακεία.
«Το γεγονός αυτό αποκλείει τη συνέχιση της θεραπευτικής αγωγής σε μια μεγάλη μερίδα ασθενών με καρκίνο μαστού και θέτει άμεσα σε κίνδυνο την ζωή τους.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα, καθώς οι ασθενείς με καρκίνο δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν εβδομάδες και μήνες, προκειμένου να υποβληθούν στις απαιτούμενες θεραπείες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.
health.in.gr
- Κακοκαιρία: Γυναίκα παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της στη Βάρη – Έμεινε για τρεις ώρες σε ένα δέντρο
- Έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών στο Δήμο Γλυφάδας
- Το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Πόλη μέσα από το βίντεο της ΚΑΕ (vid)
- Ποιοι Beatles; Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των Σκαθαριών που κρατάει 25 χρόνια
- Πώς έγινε η τραγωδία στο Άστρος – Πατέρας ενός 9χρονου παιδιού ο λιμενικός που παρασύρθηκε από τα κύματα
- ΠΑΣΟΚ: «Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για τη Mercosur» λέει ο Τσουκαλάς
