Οι γερμανικές τράπεζες «θα συμμετέχουν στο κούρεμα», σύμφωνα με πηγές
Να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων με το χρέος που διακρατούν προτίθενται οι περισσότερες γερμανικές τράπεζες, σύμφωνα με πηγές στα ιδρύματα που επικαλείται το Reuters. Στο PSI πρόκειται να συμμετάσχει και η BNP Paribas, η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα ανά κεφαλαιοποίηση, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.
Να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων με το χρέος που διακρατούν προτίθενται οι περισσότερες γερμανικές τράπεζες, σύμφωνα με πηγές στα ιδρύματα που επικαλείται το Reuters.
Στο «κούρεμα» θα πάρει μέρος και η BNP Paribas, η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα ανά κεφαλαιοποίηση, σύμφωνα με εκπρόσωπό της. «Η τράπεζα θα συμμετάσχει με τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει στην ανταλλαγή στο πλαίσιο του PSI» ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος, χωρίς πάντως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η συνολική αξία των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι γερμανικές τράπεζες ανέρχεται περίπου σε 15 δiσ. ευρώ. Τα περισσότερα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν ήδη απομειώσει την αξία στα λογιστικά τους βιβλία κατά περίπου τρία τέταρτα την αξία του ελληνικού χρέους που διακρατούν.
H FMS Wertmanagement, η μεγαλύτερη τράπεζα με έκθεση στα ελληνικά ομόλογα συνολικής ονομαστικής αξίας άνω των 8 δισ. ευρώ, θα αποδεχθεί την συμφωνία, είπε άτομο κοντά στην τράπεζα. Πρόκειται για την «bad bank» που είχε δημιουργηθεί για να συγκεντρώσει τα τοξικά στοιχεία της πρώην Hypo Real Estate.
Η τράπεζα αναμένεται να αποφασίσει επισήμως έως το τέλος της εβδομάδας για το αν θα συμμετάσχει στην συμφωνία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Υπενθυμίζεται πως η Commerzbank, η οποία αρχικά είχε επενδύσει σχεδόν 3 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα αλλά έχει απομειώσει την αξία τους στα 800 εκατ. ευρώ, είχε αναφέρει τον προηγούμενο μήνα ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να δεχτεί το κούρεμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Απίθανο συμβάν με πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ: «Κλειδώθηκαν σε γραφείο και τον απέλυσε»
- Άστατος ο καιρός τη Δευτέρα – Βροχές στην Αθήνα, χιόνια στα ορεινά
- Ο αιώνιος γρίφος του Κερτ Κομπέιν – Το σημείωμα αυτοκτονίας είναι πλαστό
- LIVE: Νιούκαστλ – Σάντερλαντ
- Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης παραμένει άβουλος παρατηρητής των οικονομικών επιπτώσεων του πολέμου
- Γκεγιέ: «Επιστρέφω τα μετάλλια στο Μαρόκο, αλλά υπό προϋποθέσεις…»
