Ικανοποίηση Ρομπάι – Μπαρόζο για την επικύρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου
Την ικανοποίησή του για την επικύρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου από 25 κράτη-μέλη της ΕΕ εξέφρασε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι μετά την ολοκλήρωση της διήμερης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Την ικανοποίησή του για την επικύρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου από 25 κράτη-μέλη της ΕΕ εξέφρασε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι μετά την ολοκλήρωση της διήμερης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Κατά την τελική συνέντευξη τύπου, ο Ρομπάι δήλωσε ότι με το Σύμφωνο θα υπάρξει σταθερότητα και μεγαλύτερος συντονισμός των οικονομικών πολιτικών, ενώ τόνισε ότι θα προσφέρει την κατάλληλη ισορροπία, μεταξύ υπευθυνότητας και αλληλεγγύης, η οποία θα διασφαλιστεί με την εφαρμογή του μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.
Στόχος είναι η αποφυγή της επανάληψης της κρίσης και επιστροφή της εμπιστοσύνης για οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων απασχόλησης.
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου, ο Ρομπάι τόνισε ότι ήταν ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «χωρίς δράματα», το οποίο διεξήχθη σε «ομαδικό πνεύμα» και σε κάθε περίπτωση ήταν ένα «θετικό και εύκολο Συμβούλιο».
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο υποστήριξε από την πλευρά ότι με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο διασφαλίζεται ότι δεν θα επιστρέψουμε στις κακές ημέρες του παρελθόντος της δημοσιονομικής ανευθυνότητας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κίνδυνος απάτης με email από το υπουργείο Ανάπτυξης
- Ανισότητα: Ζούμε στην εποχή που μόλις το 0,001% κατέχει τριπλάσιο πλούτο από το φτωχότερο μισό της ανθρωπότητας
- Ο Αντετοκούνμπο μίλησε για το αβέβαιο μέλλον του στους Μπακς…
- Υπάρχει ζωή χωρίς social media; Όλος ο κόσμος παρακολουθεί τα παιδιά της Αυστραλίας
- Νομπέλ Λογοτεχνίας: Ο Σεφέρης, ο Ελύτης και «Η Συναυλία των Υακίνθων»
- Διονύσης Σχοινάς: Κάνει «Μαύρα Χριστούγεννα» με το νέο ανατρεπτικό τραγούδι του

