Σε 24ωρη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί, ολοκληρώθηκε η πορεία προς τη Βουλή
Στη Βουλή κατέληξε η πορεία των νοσοκομειακών γιατρών, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους κατά των ρυθμίσεων του νέου Μνημονίου. Οι γιατροί αντιδρούν στη μείωση κατά 17% του ωρομισθίου αποζημίωσης των εφημεριών, όπως προβλέπεται στο νέο Μνημόνιο, καταγγέλλοντας διαλυτικές για το ΕΣΥ και την περίθαλψη των πολιτών ρυθμίσεις. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Ανοιχτοί όλοιοι δρόμοι.
Στη Βουλή κατέληξε η πορεία των νοσοκομειακών γιατρών, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους κατά των ρυθμίσεων του νέου Μνημονίου. Οι γιατροί αντιδρούν στη μείωση κατά 17% του ωρομισθίου αποζημίωσης των εφημεριών, όπως προβλέπεται στο νέο Μνημόνιο, καταγγέλλοντας διαλυτικές για το ΕΣΥ και την περίθαλψη των πολιτών ρυθμίσεις. Ανοίξαν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι μονάδες Πρόνοιας.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη στις 12:30 στο Θεαγένειο Νοσοκομείο.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, η σχετική διάταξη προστέθηκε αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Τρίτης από τον υπουργό Υγείας στο νομοσχέδιο που βρίσκεται προς συζήτηση στη Βουλή.
Προσθέτει ότι επιλέχθηκε η «διαχρονική περικοπή, φροντίζοντας με την αλλαγή συντελεστή να παγιώσουν πως οι εφημερίες θα μένουν πάντοτε κατά 17% φτηνότερες, ώστε να προκύψει περικοπή του συνολικού κονδυλίου εφημεριών κατά 50 εκατ. ευρώ».
Οι γιατροί κάνουν λόγο για «διαλυτικές για το ΕΣΥ και την περίθαλψη των πολιτών ρυθμίσεις, με στόχο την περικοπή δαπανών Υγείας που επιβάλλεται από τη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών στο νέο μνημόνιο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αλί Χαμενεΐ: Πώς τον εντόπισαν και τον σκότωσαν – Η πληροφορία της CIA και το χτύπημα του Ισραήλ
- Παχυσαρκία: Τι υπόσχονται τα νέα φάρμακα – Έρχονται και στην Ελλάδα σε μορφή χαπιού
- Ιράκ: Διαδηλωτές προσπάθησαν να καταλάβουν την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη
- Ντεμπούτο με νέα πρόσωπα για Γρηγορίου – Πώς θα παίξει ο Άρης με τον Παναθηναϊκό
- 1897: Φυσικά και η πρώτη κινηματογραφική «μάχη» ρομπότ και ανθρώπου θα ήταν του Ζορζ Μελιέ
- Μεσολόγγι: Υπό έλεγχο η φωτιά στο νοσοκομείο – Μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία περίπου 30 άτομα

