Έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων την ερχόμενη Δευτέρα στο Λαύριο
Έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Λαύριο «ώστε να αντιμετωπίσει την εκστρατεία στοχοποίησης και ποινικοποίησης της πανεπιστημιακής ζωής» όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Λαύριο «ώστε να αντιμετωπίσει την εκστρατεία στοχοποίησης και ποινικοποίησης της πανεπιστημιακής ζωής» όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Η Σύνοδος των Πρυτάνεων αναφέρει ότι «με λύπη παρακολουθεί τη νέα εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης των εκλεγμένων Διοικήσεων των Πανεπιστημίων» και στέκεται ιδιαίτερα στη στάση της υπουργού Παιδείας επισημαίνοντας τις τελευταίες δηλώσεις της, ότι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών ήρθε σε συμφωνία με τους καταληψίες της Νομικής.
«Η κ. Υπουργός- τονίζεται από τους πρυτάνεις- προβαίνει δημοσίως σε ανυπόστατες κατηγορίες κατά του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, για το θέμα της κατάληψης κτιρίου της Νομικής Σχολής, ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι με βάση το άρθρο 3 του Νόμου 4009/11, η πολιτεία οφείλει να κινείται αυτεπάγγελτα σε περιπτώσεις που τελούνται αξιόποινες πράξεις και τη στιγμή που οι πρυτανικές αρχές είχαν ενημερώνει έγκαιρα όλες τις αρμόδιες αρχές (Αστυνομία, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Εισαγγελία Αρείου Πάγου)».
Παράλληλα οι πρυτάνεις «διαπιστώνουμε ακόμη και σήμερα την ένταση της συκοφαντικής εκστρατείας όταν κατηγορείται ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ότι δήθεν έχει υποκινήσει ή υποθάλψει παράνομες ενέργειες. Είναι θλιβερό στον ολισθηρό αυτό δρόμο να συμμετέχουν οικειοθελώς και ‘πρόθυμα’ μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Δυστυχώς, περίσσευσαν για μία ακόμη φορά, οι ύβρεις κατά των Πρυτάνεων. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, τα Πανεπιστήμια βιώνουν τον οικονομικό και πολιτικό στραγγαλισμό από την ηγεσία του Υπουργείου, η οποία δεν συνδράμει στη γενναία προσπάθεια που καταβάλλουν τα Ιδρύματα να λειτουργούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και η θητεία της δυστυχώς εξαντλείται στη διάλυση του Ελληνικού Πανεπιστημίου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Εντάσσουν την Τουρκία σε λίστα παρακολούθησης για σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους