Αθώοι οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι για την συνέντευξη με κρυφή κάμερα του πρώην ναζί
Γερμανικό δικαστήριο αθώωσε δύο Ολλανδούς δημοσιογράφους τους οποίους μήνυσε ο Χάινριχ Μπέρε, πρώην ναζί, γιατί τον βιντεοσκόπησαν χωρίς την άδεια του και παραβίασαν τους νόμους για την ιδιωτικότητα.
Γερμανικό δικαστήριο αθώωσε δύο Ολλανδούς δημοσιογράφους τους οποίους μήνυσε ο Χάινριχ Μπέρε, πρώην ναζί, γιατί τον βιντεοσκόπησαν χωρίς την άδεια του και παραβίασαν τους νόμους για την ιδιωτικότητα.
Οι δημοσιογράφοι τον εντόπισαν και μίλησαν μαζί του σε γηροκομείο.
Χαρακτήρισαν το αποτέλεσμα της δίκης μία νίκη για την ελευθερία του Τύπου και δικαιολόγησαν πλήρως τη χρήση κρυφής κάμερας.
Αν είχαν καταδικαστεί θα μπορούσαν να είχαν φυλακιστεί μέχρι και τρία χρόνια.
Ο Χάινριχ Μπέρε, 90 ετών σήμερα, είχε καταδικαστεί ότι το 1944 είχε σκοτώσει αμάχους στην κατεχόμενη από τους ναζί Ολλανδία.
Μετά από πολλά χρόνια κατά τα οποία κρυβόταν και ζούσε ανενόχλητος, δικάστηκε πρόσφατα και από τον περασμένο Δεκέμβριο εκτίει ποινή ισοβίων. Παραδέχτηκε μεν ότι έκανε τους φόνους αλλά είπε ότι εκτελούσε διαταγές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία και Ιράν επανεκκινούν την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου του Μπουσέχρ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 9 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Ντόρτμουντ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-2: Πήρε τη ματσάρα και «κλείδωσε» τη δεύτερη θέση
- Τραμπ: Το αεροσκάφος που του δώρισε το Κατάρ θα είναι έτοιμο την Ημέρα της Ανεξαρτησίας
- Αταμάν: «Η Βαλένθια έπαιξε καλύτερα από εμάς και άξιζε να κερδίσει»


