Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή ο ηθοποιός Νίκος Απέργης, καθώς έχασε τη μάχη που έδινε το τελευταίο χρονικό διάστημα με τον καρκίνο. Η κηδεία του θα γίνει στις 4 το απόγευμα της Τρίτη από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Νίκος Απέργης υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε το 1969. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με το θέατρο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Παράλληλα, από το 1982 δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του μάρκετινγκ και της διαφήμισης, ενώ βραβεύτηκε ως συγγραφέας για το θεατρικό έργο του «Σφουγγαράδες».

Ο Νίκος Απέργης συμμετείχε σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, όπως «Ο Άγνωστος πόλεμος», «Γειτονιά», «Ιστορίες αγάπης», «Πανθέοι», «Λάμψη» κ.ά.

Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος επί έξι συνεχείς τετραετίες στον Δήμο Αθηναίων. Διετέλεσε αντιδήμαρχος και υπεύθυνος κατά περιόδους σε σχεδόν όλες τις δημοτικές δραστηριότητες (στους τομείς Στρατηγικού Σχεδιασμού, Παιδείας, Οικονομικών, Τεχνικών, Καθαριότητας, Πρασίνου κ.ά.).

Διετέλεσε πρόεδρος της ειδικής κομματικής οργάνωσης πολιτιστικών φορέων της ΝΔ , ενώ υπήρξε ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της συνδικαλιστικής παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Ηθοποιών. Ήταν μέλος της ομάδας κοινοβουλευτικού έργου Πολιτισμού της ΝΔ και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Περιφέρεια Αθηνών.

Παντρεύτηκε την ηθοποιό Μαίρη Κυβέλου με την οποία απέκτησε ένα γιο, τον Αντώνη.

«Ο Νίκος Απέργης υπήρξε ταλαντούχος ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και ταυτόχρονα ένας άνθρωπος που αγάπησε την Αθήνα και εργάστηκε για πολλά χρόνια, με όραμα και πάθος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της» ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Είχα τη χαρά να δουλέψουμε μαζί στο Δήμο της Αθήνας, την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και τότε γνώρισα από κοντά έναν άνθρωπο ακούραστο, με μεράκι, πείσμα και αποφασιστικότητα, που η δουλειά του ήταν ανεκτίμητη» πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ