Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Απέργης μετά από μάχη με τον καρκίνο

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Απέργης μετά από μάχη με τον καρκίνο

Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή ο ηθοποιός Νίκος Απέργης, καθώς έχασε τη μάχη που έδινε το τελευταίο χρονικό διάστημα με τον καρκίνο. Ο Νίκος Απέργης υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων. Η κηδεία του θα γίνει στις 4 το απόγευμα της Τρίτης από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.

Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή ο ηθοποιός Νίκος Απέργης, καθώς έχασε τη μάχη που έδινε το τελευταίο χρονικό διάστημα με τον καρκίνο. Η κηδεία του θα γίνει στις 4 το απόγευμα της Τρίτη από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Νίκος Απέργης υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε το 1969. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με το θέατρο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Παράλληλα, από το 1982 δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του μάρκετινγκ και της διαφήμισης, ενώ βραβεύτηκε ως συγγραφέας για το θεατρικό έργο του «Σφουγγαράδες».

Ο Νίκος Απέργης συμμετείχε σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, όπως «Ο Άγνωστος πόλεμος», «Γειτονιά», «Ιστορίες αγάπης», «Πανθέοι», «Λάμψη» κ.ά.

Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος επί έξι συνεχείς τετραετίες στον Δήμο Αθηναίων. Διετέλεσε αντιδήμαρχος και υπεύθυνος κατά περιόδους σε σχεδόν όλες τις δημοτικές δραστηριότητες (στους τομείς Στρατηγικού Σχεδιασμού, Παιδείας, Οικονομικών, Τεχνικών, Καθαριότητας, Πρασίνου κ.ά.).

Διετέλεσε πρόεδρος της ειδικής κομματικής οργάνωσης πολιτιστικών φορέων της ΝΔ , ενώ υπήρξε ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της συνδικαλιστικής παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Ηθοποιών. Ήταν μέλος της ομάδας κοινοβουλευτικού έργου Πολιτισμού της ΝΔ και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Περιφέρεια Αθηνών.

Παντρεύτηκε την ηθοποιό Μαίρη Κυβέλου με την οποία απέκτησε ένα γιο, τον Αντώνη.

«Ο Νίκος Απέργης υπήρξε ταλαντούχος ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και ταυτόχρονα ένας άνθρωπος που αγάπησε την Αθήνα και εργάστηκε για πολλά χρόνια, με όραμα και πάθος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της» ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Είχα τη χαρά να δουλέψουμε μαζί στο Δήμο της Αθήνας, την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και τότε γνώρισα από κοντά έναν άνθρωπο ακούραστο, με μεράκι, πείσμα και αποφασιστικότητα, που η δουλειά του ήταν ανεκτίμητη» πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

inbox
today

Τα θέματα της επικαιρότητας που θα σε απασχολήσουν σήμερα

Sports in

Spotlight

Life Scene

Art

Μεγάλη συναυλία του Χρήστου Λεοντή στην εναρκτήρια εκδήλωση του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγηγή»

Η εναρκτήρια εκδήλωση του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής περιλάμβανε μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα του Χρήστου Λεοντή με θέμα «Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος...».

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Χαμένος πίνακας του Κλιμτ πουλήθηκε έναντι 30 εκατ. ευρώ - Αμφιβολίες για την προέλευσή του

Το μοντέλο πιθανότατα δεν ήταν η Μαργκαρέτε Κονστάνς Λίζερ, η ανιψιά της Λίλι Λίζερ, αλλά μια από τις δύο κόρες της τελευταίας με τον Γιούστους

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Η τέχνη του Κιθ Χάρινγκ ξεκίνησε από τον δρόμο (όχι από τα μουσεία)

Τρεις δεκαετίες μετά το θάνατό του, τα έργα του εξακολουθούν να βρίσκονται στα πωλητήρια των μουσείων. Αλλά η αντίληψή του για τη δημόσια τέχνη διατηρείται πιο έντονα στο δρόμο.

Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου

Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της φωτογραφίας δρόμου της Νέας Υόρκης

Το «Watching New York», ένα βιβλίο εμπνευσμένο από τον ομώνυμο λογαριασμό του Johnny Cirillo στο Instagram, υπογραμμίζει πώς η παράδοση έχει αλλάξει στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου

Η φωνή του Γιώργου Νταλάρα και η ποίηση του Γιάννη Ρίτσου στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης

Το Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο «Γιάννης Ρίτσος: Ο ποιητής της Ρωμιοσύνης» διοργανώθηκε από το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024