
Στη φυλακή ο Λάκης Γαβαλάς για μη απόδοση ΦΠΑ
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς μετά την απολογία του ενώπιον της 3ης ειδικής ανακρίτριας για την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της μη καταβολής ΦΠΑ. Ο 60χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Παρασκευή αμέσως μετά την αναβολή της δίκης του στο Αυτόφωρο για χρέη προς το Δημόσιο ύψους περίπου 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς μετά την απολογία του ενώπιον της 3ης ειδικής ανακρίτριας για την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της μη καταβολής ΦΠΑ.
Ο 60χρονος επιχειρηματίας, γνωστός στον κόσμο της μόδας, συνελήφθη στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Παρασκευή αμέσως μετά την αναβολή της δίκης του στο Αυτόφωρο για χρέη προς το Δημόσιο ύψους περίπου 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Σήμερα, Δευτέρα, ήταν η τρίτη φορά που ο Λάκης Γαβαλάς βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης για οικονομικές εκκρεμότητες με το Δημόσιο και πρώτη φορά που βρισκόταν αντιμέτωπος με κακούργημα.
Η κατηγορία αφορά ποσό περίπου 145.000 ευρώ επί συνόλου περίπου 500.000 ευρώ που χρωστά στα δημόσια ταμεία από μη απόδοση ΦΠΑ για το έτος 2011.
Το χρέος αφορά εταιρία η οποία δεν έχει υπαχθεί στη διαδικασία του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, όπως η «Λάκης Γαβαλάς ΑΕ».
Ο 60χρονος φέρεται να προσπάθησε να ρυθμίσει το χρέος, πλην όμως δεν πέτυχε κάτι, αφού η υπόθεση βρισκόταν ήδη ενώπιον ανακριτή και θα έπρεπε να καταβληθεί ολόκληρο το ποσό εφάπαξ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κρήτη: Η δράση της συμμορίας στα Βορίζια – Αθώοι δηλώνουν οι συλληφθέντες
- Υπόθεση Έπσταϊν: Η βρετανική αστυνομία ερευνά δύο καταγγελίες για κακοποίηση ανηλίκων
- Γερμανία: Νέα άνοδος της ακροδεξιάς AfD – Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για τον καγκελάριο Μερτς
- «Υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα ο Μάικ Τζέιμς – Τα δεδομένα για Φρανσίκο και Μοντέρο» (pic)
- Τζάκσον Πόλοκ: Ρεκόρ 181 εκατ. δολαρίων για έργο-ορόσημο της αφηρημένης τέχνης
- Ο ‘Ομπλακ «βλέπει» να χάνει τα 10 εκατ. και άνοιξε την πόρτα από την Ατλέτικο Μαδρίτης

